Elektro Gitar Modifiyesi

Lazkopat53

delimike
Arkadaşlar herkese selam. 6 yıldır kendi halinde olan bir gitaristim ve bir Epi LP kullanıcısıyım. Uzun zamandır ergonomisinden ve treminden ötürü strat kasa gitarlara geçme hevesim var. Modifiye işleri ile daha önce uğraşıyordum ki zaten benim Les Paul'umde orijinal pek de bir parça kalmadı. Elimde de bir sürü birden fazla gitarlardan çıkma parça var. Fenderlerdan single coiller, eski ESP'lerden EMGler falan dolu yani. E maalesef bütçem de biraz düşük. Bu parçaları da değerlendirmek için Cort x100 veya Jackson JS22 Dinky modelleri ile kullanmak istedim, tipleri güzel, gayet yakışıklılar. Aranızda daha önce kullanan olduysa lütfen gövde ağacının, rezonansın ve sapın kalitesinden bahsederse çok memnun olurum. Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler.

Fender çıkması manyetikleri sx ağacına, humbucker çıkmalarını da maun gövdeli kx serisi bi corta tak gec. Ama modifiye ile olmaz ucuz etin yahnisi vs muhabbeti çok dönecek gibi hissediyorum o yüzden çekiliyorum eyyorlamam bu kadar.

Bi de asıl sıkıntı bence klavye abi. Hiç Lp harici gitarla uzun vakit geçirmediysen nasıl adapte olucan Jackson'ın kağıt klavyesine.

Fender çıkması manyetikleri sx ağacına, humbucker çıkmalarını da maun gövdeli kx serisi bi corta tak gec. Ama modifiye ile olmaz ucuz etin yahnisi vs muhabbeti çok dönecek gibi hissediyorum o yüzden çekiliyorum eyyorlamam bu kadar.

Bi de asıl sıkıntı bence klavye abi. Hiç Lp harici gitarla uzun vakit geçirmediysen nasıl adapte olucan Jackson'ın kağıt klavyesine.
Yani geçirmedim gibi bir şey, ama alışırım diye düşünüyorum yani neden olmasın :d shred yapmayı da istiyordum yine bari gövdesi hafif klavyesi pamuk gibi bir şeyler olsa iyi olur dedim.

Yani geçirmedim gibi bir şey, ama alışırım diye düşünüyorum yani neden olmasın :d shred yapmayı da istiyordum yine bari gövdesi hafif klavyesi pamuk gibi bir şeyler olsa iyi olur dedim.
mantıken lp'de çalan adam shred klavyede ohoo su gibi içer tabii ama bende tam tersi olabiliyor o yüzden dedim. fazla ince olunca da rahatsız edebiliyor sap profili de önemli tabi. çaykurRize'ye selam olsun 😀

Lazkopat bey, madem elinizde birçok fender marka single coiller ve esp den gelen emg ler var, bunları makul fiyatlara satmayı ve gelen parayla eli yüzü düzgün bir gitar almayı da düşünebilirsiniz. Dediğiniz manyetiklerin piyasası var ve elden çabuk çıkarlar.

Lazkopat bey, madem elinizde birçok fender marka single coiller ve esp den gelen emg ler var, bunları makul fiyatlara satmayı ve gelen parayla eli yüzü düzgün bir gitar almayı da düşünebilirsiniz. Dediğiniz manyetiklerin piyasası var ve elden çabuk çıkarlar.
Hiç aklıma gelmemişti Emrah bey, mantıklı bir fikre benziyor 2. el piyasasına hakim değilim ancak sağlam bir gitar alınabilir gibi gözüküyor, bu fikri değerlendirmek isterim, teşekkürler Emrah bey.

Geri