Elektro gitar önerisi

• Konuyu açan Konuyu açan yigoben
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhaba ilk defa elektro gitar çalacağım
normalde donner yada kozmos 6-7k civarına amfili set gitarlarından alıcaktım fakat birkaç abimin tavsiyesiyle bütçemin içinden geçip ibanez gitar + 10w marshall amfi almayı düşünüyorum.
görünüşünüde beğendiğim 3 farklı ibanez gitar buldum. bunlardan hangisini almam benim için uygun olur veya farklı tavsiyeleriniz varmıdır?

amfi olsun gitar olsun hertürlü tavsiyeye açığım

Ibanez Grg140 Wh​

IMG-6072762851532761321.webp

Ibanez GRG121DX GIO Serisi​

61SQquQIltL._AC_SY879_.webp

IBANEZ GRGA120-WH​

61kb5yTNlTL._AC_SX679_.webp

Ibanez Gio GRG121DX-BKF​

ibanez-gio-grg121dx-bkf.webp

Sabit köprülü olan gitarı ve modern dijital amfilerden birini (blackstar id core, boss katoana vs.) alın, marshall mg10'la başlamak çok 2000'ler be yav

Sabit köprülü olan gitarı ve modern dijital amfilerden birini (blackstar id core, boss katoana vs.) alın, marshall mg10'la başlamak çok 2000'ler be yav

hareketli köprüsü olan bir gitar alıp tremolo koluna hiç dokunmazsam sabit köprülü gitar gibi kullanmış olmazmıyım?

bütçemin çoğunluğu ibanez gitara gideceğinden amfi için şuanlık kısıtlı bir bütçem var (4-5k) dijital amfilere bütçem yetermi bilmiyorum

hareketli köprüsü olan bir gitar alıp tremolo koluna hiç dokunmazsam sabit köprülü gitar gibi kullanmış olmazmıyım?

bütçemin çoğunluğu ibanez gitara gideceğinden amfi için şuanlık kısıtlı bir bütçem var (4-5k) dijital amfilere bütçem yetermi bilmiyorum

Hiç dokunulmayacaksa hareketli köprüye ne gerek var? 🙂 Bunun tel değişimi var, bıçak aşınması var, akordu var, var oğlu var. Ben olsam giriş seviyesi gitardaki pot metal hareketli köprüyle uğraşmam ama tabii zevkler ve renkler.

Blackstar 6 bin lira falan galiba, katana mini de o civarlardadır herhalde bilemiyorum. 3 hamburgerden daha feragat edilebilir bence keza MG10 ve modern dijital amfiler arasında uçurum var şu anda.

Cevaplarınız için teşekkürler

İlk baktığımda blackstar için 9k fiyat görmüştüm şimdi amazonda 6kya buldum. Dediğiniz gibi yıllarca kullanılacak modern amfi için 1-2k fazladan vermek daha mantıklı.

Son durum olarak;

Amfi için blackstar core 10 v3 düşünüyorum

Gitar olarak
İbanez grg121dx-bkf veya grg121dx gio serisi

İlk elektro gitar bakarken full siyah veya full beyaz renkler çok hoşuma gidiyordu fakat Grg121dx gio serisi gibi ahşap görünümlü renklerde hoşuma gitmeye başladı. Rengin kullanım açısından bi dezavantajı olurmu bilmiyorum.

Büyük ihtimal cuma veya cumartesi sipariş geçeceğim. Tavsiyelere açığım

Ahşap görünümlü olan sabit köprülü gitar güzel duruyor. Rengin bir dezavantajı yok. Sabit köprü düşük fiyatlı gitarlarda seçilmesi gereken birinci kural. Ucuz köprü alacağınıza almayın daha iyi. Yararı değil zararı çok çünkü. Başlangıç olarak seçiminiz yeterli. Daha iyi bir seçenek yok zaten o fiyatlara.

sen bakma V_Bassman üstadın 2000'leri yaftalamasına 😄
hatta Washburn HSS strat ve Washburn bd12 amfi ile bide fotodaki canavar prosesörden aldın mı tamamdır olay 👍
İç huzur 2000ler ve öncesinde zaten be yav 😄

Şaka bi yana ama eğer amfiyi ikinci el alacaksan sakın hemen sarı sitedeki istenilen fiyatı verme.
örneğin; mağazada sıfırı 4300 olan ibanez ibz10bv2 watt amfinin eski versiyonu için sarı sitede ikinci eline 6500 isteyenler var, veya sıfırı 7 bi olan amfi için 6700 isteyen sözde uyanıkkar var.
300 lira için kim alır, kim bide 500 kargo verip ikinci elini 7200e maal edecek.
Ashton marka amfi için için markbass fiyatı 30 bin yazıp da 8 bine indiren var ama yine satamıyor.
Böyle ucuz ekipmanlarda
İkinci elini sıfırının şöyle %50, %60'ına alamıyorsan kıymeti yok ikinci el almanın.
Yani millet artık ederini değilde kendi ihtiyacı olan/tatmin olacağı miktarı istiyor.
Veee sabit köprülü gitar ile başla önce çünkü ilk etapta ihtiyacın yok tremolo koluna.
Tremolo kolunun güzel görünüşüne aldanma, zaten tremolo olup da ucuz olan gitarlar sürekli akort kaçırdığı için işin zor olur.

IMG_20241220_044851.webp

Son düzenleme:
şimdi farkettim paylaştığım yani beğendiğim gitarlarda ya tremolo kolu var yada manyetikler hh olarak dizilmiş. yani attığım gitarların hiçbiri bana uymuyor başlangıç olarak sanırım.

hss ile hh arasında çok fark olurmu? başlangıç için hh alınabilirmi (belli müzik zevkim yok karışık çalmak istiyorum)

ek olarak
hss dizilime sahip ve tremolo kolu olmayan başlangıç gitarı önerebilecek varmıdır. ibanez ve benzeri kaliteli bir marka almak istiyorum

Benim ilk gitar Ibanez grg121dx idi. Siyah olanı. Tavsiye ederim. Hala da kullanırım satmadım ilk gitarım diye. Hatta kendi elimle Seymour Duncan SH-16 ile SH-1n manyetiklerini taktım efsane oldu.

İlk gitar için sabit köprü HH işini rahat görür. Zaten artık 5 switchle geliyor, HH manyetiği single gibi kullanabiliyorsun.

İlla tremolo olcak dersen Yamaha PAC112 öneririm (HSS versiyonu var), alacaksan en ucuz bunu al, daha ucuzlarında kalite sorunları oluyor. Ya da biraz daha açılıp Floyd Rose bulunduran Schecter Reaper serisi var.

Amfi olarak da mg10 aşırı dandik. Blackstar, Roland Cube, Boss Katana Mini gibi amfiler çok daha iyi. 2. el bulabiliyorsan Roland microcube eski seri de çok iyidir ton olarak. Bunların dışında çalışma öğrenme amfisi olarak yine Positive Spark Mini öneririm.

Geri