dijital amfiler ses kartı ve prosesörlerdede olan efektleri(reverb,delay,chorus v.b) pedalları(distortion,wah,compressor) ve dünyaca ünlü amfilerin simülasyonlarını kendi içinde bulunduruyor hatta yeni modellerde bluetooth ile kontrol telefon ile kayıt alma pedala ihtiyaç olmadan looper alma gibi bir çok özelliğe sahip ayrıca son modellerde yapay zeka desteği bile var mesela enter sandman intro tonu yazıyorsun ve içindeki dahili efektler ile sana o tonu hazırlayabiliyor ses kartının ayrıcalığı yüksek wattlı amfi alıp ayrıyetten önüne pedallar dizip kendi soundunu almak için uğraşmadan sana bu ayrıcalıkları sanal ortamda uygulamalar ile vermesiydi,bir yandanda kayıt ve prodüksiyon işlemleri fakat artık dijital amfilerin bu kadar gelişmesi ve markaların her detayı düşünmesi ile birlikte spesifik ihtiyaçlar dışında ki yeni başlayan biri bunlara ihtiyaç duymaz ses kartının neredeyse bütün avantajlarını içinde barındırabiliyor artık ayrıca yeni başlayan birinin ilk etapta ben okulda ya da barda konser verecek miyim,sadece masa başı mı çalacağım,dijital modelelr beni tatmin eder mi yoksa lambalı dinamikleri mi istiyorum,her gün bilgisayara bağlı mı kalacağım yoksa amfinin pratikliğini istiyor muyum gibi soruları cevaplamadan ilk etapta ses kartını tercih etmesi bence çok mantıklı değil ki dijital amfi almasan bile başlarda gitardaki teknikleri ve tele uyguladığınız şiddetin sese nasıl yansıdığını iyi ölçmek içinde amfi daha iyi olabilir diyenler de fazlasıyla var.Tabi bahsettiğim özelliklere sahip amfiler o ses kartına verdiğiniz paranın biraz daha üstünde olacak fakat bu işe niyet edip başlamak işin yarısı ve belki yeteneğiniz olan bir konuda ilerleyemeden detaylara takılıp soğumanıza engel olacak önemli hususlardan biride başlangıç ekipmanı bazı arkadaşlar yeni hesap açmış olmama rağmen gördüm al şunu bunu başla takılma gerisi gelir zaten diyor fakat iş o kadar kolay olmuyor çünkü onlar sadece bu işte başarılı olup devam edebildikleri senaryoya hakim bana kalırsa çok yönlü düşünemiyorlar neyse çok uzattım sen yine de bir araştır youtube da zevkli konular bana kalırsa...