Hocam ben elektro gitar hiç çalmadım,gitar markaları konusunda, manyetik dizilimleri sese nasıl etki eder bilgim pek yok, birkaç ay klasik gitar tecrübem var, o yüzden her fikrinize açığım gitar konusunda bilmediğim konuda ahkam kesmem 🙂 ama elektrik ve elektronik olayını biliyorum çok iyi çünkü mesleğim elektronik mühendisliği , prensibinde gitarın elektro manyetik alan var ve manyetiklerin içinde alan yaratan bobin var o yüzden tamamen elektrikli bir cihaz,=) Evet en başta çalamayacağım ,fakat çalmaya başladığım zaman yeni gitara ihtiyacım olsun istemiyorum, en azından orta seviyede de beni tatmin etsin. Blok flüt olduğunu düşünmedim, hemen elime aldığımda her türlü şarkıyı çalacağımı düşünecek değilim bu acemilikle. Fakat kulağıma güveniyorum, çalmamış olsamda ,kulağımda hassasiyet var, az çok anlaşılıyor o ses farkı ve daha öncede dediğim gibi 1 sene sonra o sesleri daha iyi aldığımda pişman olmak istemem. Hadi sesleri nerdeyse aynı olsa da en başta belli zaman sonra kötü malzemeli olanın sesinde kaymalar başlayadabilir, öyle bir problemde yaşamak istemem. Dediğiniz gibi köprüsünde humbuckerlı bir model almaya daha çok yatkınım şu anda, vei godin ikinci elde hiç alan yok ama kullananlar da çok beğenmiş, sesi de güzel geliyor. Ya ikinci el fender olur ya da godin bakalım. Belki de bütçeyi artırıp sıfır fender bile olablir. Teşekkürler, yardımlarınız için.