Elektro Gitar Ses Problemi / Reaper - Guitar Rig 7 - Asio

Merhabalar iyi sosyaller herkese,

Bugün bir hevesle gittim IBANEZ RG421-PFM Elektro Gitar aldım. Gitarı alırken M-Audio marka M-Track Duo ses kartı aldım. Kablo vs. her şey tam.
Ses kartına kulaklığı taktığımda ses alabiliyorum. Lakin bilgisayarın hoparlörünün kablosunu ses kartının kulaklık çıkışı kısmına taktığımda bir türlü ses alamıyorum.
Reaper ve Guitar rig programlarında gitarın ses seviyesinin artıp azaldığını gözlemleyebiliyorum. Ancak ses kartı üzerinden ilgili kısımların sesini sonuna kadar açmama rağmen bu ses bir türlü hoparlörden gelmiyor. Yardımcı olabilir misiniz acaba

Yaptığım ayarların ekran görüntülerini ekte paylaşıyorum.

IMG_8741.webp guitar rig7 ayarları.webp reaper ayarları.webp windows ayarları.webp Windows ayarları2.webp

Hocam bilgisayarın hoparlörü derken onboard laptop hoparlörlerini mi stereo kablosuyla bağlamaktan mı yoksa, ayrı stereo hoparlörden mi bahsediyorsunuz? Kulaklık çıkışından ses alabiliyorsanız ses kartınızın output çıkışı doğru tanımlanmıştır zaten, kartta bir problem yoktur.

Sizin sağlıklı ses alabilmeniz için referans monitörlerine ya da flat hoparlörlere ihtiyacınız var. Bilgisayar hoparlöründen ses alabilmek için ses kartının outputu değil, direkt pc hoparlörünü (bu durumda windows sürücüsü yahut realtek oluyor.) out olarak seçmeniz lazım. Ancak bu size hiç bir fayda sağlamaz, sesi istediğiniz gibi duyamazsınız.