Merhaba, gitar üzerindeki ton düğmelerinin tam olarak işlevleri nedir?
tonu değiştirmek. Yani treble gibi fonksiyon görüyor.
yooo ben her zaman öyle yapıyorum. tonu koyulaştıracaksam amfiden yaparım ne gerek var. Ha belki onlarla da oynamayı gerekli gören müzisyenler vardır o ayrıBen ikisinide sona alıp çalıyorum, yanlış mı yapıyorum acaba?
Ben yeni başlayan birisi olduğum için sanırım o tür ince ayarlarla oynamama gerek yoktur, en iyisi sona alıp çalayım. Cevabınız için teşekkürleryooo ben her zaman öyle yapıyorum. tonu koyulaştıracaksam amfiden yaparım ne gerek var. Ha belki onlarla da oynamayı gerekli gören müzisyenler vardır o ayrı
Sen yine de degisiklik olsun diye oyna. Belki tonun cok tizdir, gitardan kismak gerekir tonu. Dene, yanilirsan da eskiye donmek icin potansi sona yuvarlaman 1 saniyeni almaz.Ben yeni başlayan birisi olduğum için sanırım o tür ince ayarlarla oynamama gerek yoktur, en iyisi sona alıp çalayım. Cevabınız için teşekkürler
İnce ayardan kastım ton tuşlarıydı, washburn 15 w amfi kullanıyorumRica ederim de ne ince ayarı yaw, bas, treble, middle vs. senin amfi Marshall JVM falan herhalde
Aynen bazen oynadığımda bassların daha iyi geldiğini hissediyorumSen yine de degisiklik olsun diye oyna. Belki tonun cok tizdir, gitardan kismak gerekir tonu. Dene, yanilirsan da eskiye donmek icin potansi sona yuvarlaman 1 saniyeni almaz.
Hss manyetikli gitarda her türlü müziği çalmaya çalışıyorum 🙂 rock ve metal genel olarak, dediğim gibi genellikle ton düğmelerini sonda kullanıyorum ama yeni yeni farkediyorum ki biraz kısınca bassları daha iyi alıyorumGitar ne, manyetik ne, ne tarz çalıyorsun gibi bir sürü parametresi var bu işin. Ben gitarlarımda ton potansını bağlamıyorum mesela, zaten iki gitarımda da ton potansı direkt default olarak yok. 🙂
Biliyorum gitarın üzerindeki ton potlarından bahsettiğiniziİnce ayardan kastım ton tuşlarıydı, washburn 15 w amfi kullanıyorum
1 veya 2 ton düğmesi ciddi bir fark oluşturur mu
benim 1 tane ton 1 tane volume 1 tane ton potansı var volum potasını oynayınca ses kısılıp yükseliyor ama tonu oynayınca hiçbir şey değişmiyor.Sıkıntı mı var acaba gitarda?Yav bir tane düğme işte... en sona getir bak kulağını rahatsız eden bir şey var mı.... bir de öbür uca getir... ortada bir yerde ya da iki uçtan birinde hah oldu dediğin yerde bırak. Rock metal vs çalıyorsan zaten en yaygını volume sonda, ton da 3/4 gibi bir yerde olması illa bir ayar önerilecekse.