Ben öyle mi dedim? .... başladığı gün bunlara ihtiyaç duyma ihtimali düşük o yüzden onlarsız da yapabileceği işler için amfi ile başlamak daha mantıklı dedim.Bu kadar saçma bir yorum görmedim. Ses kartı sadece kayıt ve prodüksiyon için mi kullanılıyor ?
YouTube ne gpne duruor ayrıca ses kartını becereneyenler bana gelsin seve seve yardımcı olurum ya muclze ya 20 bin tllik amfi elinin altındaBen öyle mi dedim? .... başladığı gün bunlara ihtiyaç duyma ihtimali düşük o yüzden onlarsız da yapabileceği işler için amfi ile başlamak daha mantıklı dedim.
Burada yeni başlayanlara önerimiz hangi cihaz hangi durumda avantaj sağlar ya da kullanışsız olur bununla ilgili + ve -'leri paylaşmak ve genel olarak bilgi vermek.
Üstteki gibi kesin yargılar içeren yanlış yönlendirmeler saçma değilse, benim yazdığım da değil.
Bunlara kanıp ses kartı ile başlayanların yarısı gitar öğrenmek yerine asio4all başlıkları açıp burada heba oluyor bir de....
Fark ettiyseniz kulaklık da önerdimGitara yeni başlayacak biri amfi almayıp ses kartı alsın ve creative masaüstü hoparlörler veya laptop hoparlörleri ile çalışsın. 1 sene sonra arkadaşı ile buluşsun ve arkadaşının amfisine taksın gitarını, sonra ''aaa ben neden bok gibi gitar çalıyorum'' desin ve ondan sonra elektro gitarda tuşe tepkisi neymiş, niye o ucuz ses kartları ve multimedya hoparlörlerinde herşey suni olarak çok güzelmiş gibi geliyormuş farkına varsın. Sonra gelsin, burada sizin gibi olmayan tecrübesi ile tavsiye vermeye çalışan kibirli gençlere tekrar danışsın. O zaman siz de ''qanka sen de ses kartı ile devam edersin assdawawsdaxaaasdas'' diye yine akıl verirsiniz
Tuşe tepkisi aynen mg10 tuşe tepkisiGitara yeni başlayacak biri amfi almayıp ses kartı alsın ve creative masaüstü hoparlörler veya laptop hoparlörleri ile çalışsın. 1 sene sonra arkadaşı ile buluşsun ve arkadaşının amfisine taksın gitarını, sonra ''aaa ben neden bok gibi gitar çalıyorum'' desin ve ondan sonra elektro gitarda tuşe tepkisi neymiş, niye o ucuz ses kartları ve multimedya hoparlörlerinde herşey suni olarak çok güzelmiş gibi geliyormuş farkına varsın. Sonra gelsin, burada sizin gibi olmayan tecrübesi ile tavsiye vermeye çalışan kibirli gençlere tekrar danışsın. O zaman siz de ''qanka sen de ses kartı ile devam edersin assdawawsdaxaaasdas'' diye yine akıl verirsiniz
Bir suni diyorsun bir tuşa tepkisi biri dijital,biri transistör/lamba.Ben konuyu artık takip etmiyorum kolay gelsin sizeGitara yeni başlayacak biri amfi almayıp ses kartı alsın ve creative masaüstü hoparlörler veya laptop hoparlörleri ile çalışsın. 1 sene sonra arkadaşı ile buluşsun ve arkadaşının amfisine taksın gitarını, sonra ''aaa ben neden bok gibi gitar çalıyorum'' desin ve ondan sonra elektro gitarda tuşe tepkisi neymiş, niye o ucuz ses kartları ve multimedya hoparlörlerinde herşey suni olarak çok güzelmiş gibi geliyormuş farkına varsın. Sonra gelsin, burada sizin gibi olmayan tecrübesi ile tavsiye vermeye çalışan kibirli gençlere tekrar danışsın. O zaman siz de ''qanka sen de ses kartı ile devam edersin assdawawsdaxaaasdas'' diye yine akıl verirsiniz
Ben de id core kullanıyorum tonları da güzel bence ama daha iyisi aynı fiyata varken bu daha mantıklı diyorumİki taraf ta yer yer saçmalamış. Yeni başlayan bir kişiyi id core 10 gibi bir amfi uzun süre tatmin eder,onun yerine ses kartı kullanmak ta kullanıcıya bağlı;açıkçası ben gitar çalarken de bilgisayar başında olmak istemediğim için amfi tercih ediyorum.
Ses kötü ama knobu hissediosun yav psikolojik tabi bütçen düşükse mg10 alma ses kartı al daha az kafa yorar eminimYeni başlayan birisi bütçesine göre ortalama bir amfiyle başlamalı. Katana olur, mini katana olur, laney olur, marshall, blackstar... böyle gider. Bunun bir sebebi speakerla alakalı. Sürekli kulaklık zihni çabuk yorar, izole ses olduğu için. Sesin odanın içine dağılması, diğer ambient seslerle karışması kulağın gelişmesi açısından daha randımanlı. Çabuk da yormaz bu şekilde. Ayrıca gitarist bir nebzede olsa amfiye knoblara dokunmalı, sesi hissetmeli, psikolojik olarak önemli. Amplitube vs iyidir, iş görür, ama ortalama bir ekonomik transistörlü amfi bulunmalı yeni başlayanın envanterinde.
Ben anlatırım 😀Ses kartı + plugin ayarlari + driver asio + kulaklık yada referans monitor ayarları + pc aç kapa falan yeni başlayan için zor olur ve zaman alıcı, uğraştırıcı. He ton olarak kötü amfilerden daha iyi ton alabilirsin o ayrı konu.
Amfi her zaman yeni başlayan biri için daha pratik fişe tak power e bas. Parmak egzersizi 1 2 3 4 1 2 3 4 falan git gel bu olay.
Bu kadar saçma bir yorum görmedim. Ses kartı sadece kayıt ve prodüksiyon için mi kullanılıyor ?
Yok yahu, sıradan bir üyeyim. Sadece çoğunuzdan uzun zamandır buradayım ve sadece bildiğim tecrübe ettiğim şeyleri paylaşıyorum, akıl vermek filan gibi bir niyetim yok, faydalanan varsa sevinirim en fazlasından .... mesele şu ki eksik bilgiyle yanlış yönlendirme yapan görürsem birileri hatalı yola girmesin diye uyarmak da boynumun borcu. Eksik bilgi derken yazan eksik biliyor demiyorum, bildiği varsa da onu eksik anlatıyor diyorum.@solitude71 forumun belli başlı üyelerinden.
Hiçbir yerde zorunlu değil ama endişem şu, en basitinden kendi anadilinde yazılı veya sözlü iletişimi zorunlu değil nasılsa diyerek bu kadar düzensiz, özensiz kuran insanlar gerçek hayatta hele mazallah iş veya akademi hayatında nasıl varolacaklar... yazık diyorum sadece. Ben kolay anlaşılsın karşımdaki adam çile çekmesin diye imlaya da gramere de hatta paragraf ve boşluk kullanımına da dikkat ederim. Aynı saygıyı da beklerim. Bu konuda "zorunluluk" arkasına sığınılacak bir mazeret değil.Turkrock'ta Türkçede olan imla kurallarına uymak zorunlu değil.
Günaydın ve hoşgeldin... aylar önce yazıldı Neural açıklamaları bu forumda, birçok kullanıcı da deneme sürümlerinin hepsini hatmetti çoktan. Ama boomer kafalı ve yaşlıyız ya, hafıza iyi değil unutmuşuz zaar...teknoloji gelişti biraz çağa ayak uydurun ha bir de neural dsp neymiş bakın