Lars gibi 60 yaşına gelip hala davul çalmayı öğrenmeden dünyanın en "büyük" grubunda da çalabilirsin ... takılma yaş kısmına.
Ne için geç kalmış olabileceğinizi düşünüyorsunuz tam olarak?17 yaşındayım yeni başlayacağım, ilerde bir grupta çalabilecek seviyeye gelirmiyim yoksa geç mi kaldım?
çok tartışıldı sonu yok... girmeyelim bir kere daha.... ben severim Metallica bakma sen ama Lars da bir snare bir hi-hat'e ya Allah vurarak kariyer yaptı... Hoglan, Bostaph, Benante gibi dönemdaşlarına, Gartska, Adler, Cruz gibi yeni adamlara bakarsan battery iyi şarkı olsa da davulcu olarak dünyaya pek bir katkısı yok Lars'ın...Bulursam buraya eklerim. Bu dediğini birebir Twitter'da bir Megadeth fanı Dave'e söylüyor. Dave'in yanıtı "sen hiç Battery şarkısını dinledin mi?" şeklindeydi. Tamam bi Ginger Baker değil ama o kadar da değil.
Yalnız Dave'in ruh halinin nasıl oynak olduğunu unutmamak lazım. "Lars iyi bir davulcu bile değil, bunu herkes biliyor" şeklinde laflar ettiği röportajın videosuna daha bir kaç ay önce denk geldim🙂 Birden Lars'ı savunası gelmiş🙂Bulursam buraya eklerim. Bu dediğini birebir Twitter'da bir Megadeth fanı Dave'e söylüyor. Dave'in yanıtı "sen hiç Battery şarkısını dinledin mi?" şeklindeydi. Tamam bi Ginger Baker değil ama o kadar da değil.
Hetfield için "riff çalamaz" geyiği bombaymış yalnız. 80'lerin sonundan ilk 3-4 albümün sıkı hayranı, son 30 senede (Siyah albümden bu yana) ise sıkı Anti-Metalikacı olarak böyle bir saçmalığı ben ne hayal etmiş, ne de duymuştum. Mustaine mi demiş acaba? 🤣Bu Metallica nasıl bu kadar iyi grup olmuş 🙂
Kirk wah-wahçı,
Lars davul bilmez,
James riff basamaz ama sevdiğimiz en iyi 10 albümü sayalım desek Lightning ya da MoP'un en az bir tanesini yüksek ihtimal sayarız.
Riff basamaz diyenler haddini aşanlar. Normalde o şekilde dil uzatanların dilini Hetfiel gitarına tel diye bağlar, Ankara'nın Bağlarını çalar.Hetfield için "riff çalamaz" geyiği bombaymış yalnız. 80'lerin sonundan ilk 3-4 albümün sıkı hayranı, son 30 senede (Siyah albümden bu yana) ise sıkı Anti-Metalikacı olarak böyle bir saçmalığı ben ne hayal etmiş, ne de duymuştum. Mustaine mi demiş acaba? 🤣
Metallica 80'lerde, konser boyunca 200 bpm civarlarında çatır çatır yardırarak çalan psikopat bir grup olduğu dönemde, Kirk ve Lars da takdir edilirdi.
Bugün ise yeteneğinden şüphe edilmeyecek tek adam Hetfield'dır. Ne yerine bir başkası gelebilir, ne de Metallica diye bir grup onsuz olabilir. Vokalinin tınısını hiç sevmem, ama öyle riffler çalıp bir yandan öyle vokaller yapabilmek gerçekten tartışılmaz yetenek ve beceridir.
Kendi kulvarında bence de; yani old school metal mi diyelim, thrash mi diyelim artık... Yoksa tabii spektrum çok geniş.Riff basamaz diyenler haddini aşanlar. Normalde o şekilde dil uzatanların dilini Hetfiel gitarına tel diye bağlar, Ankara'nın Bağlarını çalar.
Bugün yan yana 2 konser alanının birinde Hetfield, diğerinde ise grubun kalanları konser verse Hetfield tıkabasa dolar ama yan taraf Hetfield'tan taşanlara kucak açar ancak.
Bu arada Hetfield'ın sesini ben yaşalandıkça daha çok beğenmeye başladım. Oldukça iyi kontrol ediyor sesini. Hatta bir iddia koyayım ortaya, Hetfield hem gitar çalıp hem vokal yapanlar arasında dünyanın açık ara en iyisi. O rifleri 20lik delikanlı gibi basıp ve seyirci ile iletişimi maksimum seviyede tutup detonesiz haykırmak. Gerçekten saygı duyuyorum. Büyük adam Hetfield.
Haha forumda okuduğum en komik şey bu oldu 😀Lars gibi 60 yaşına gelip hala davul çalmayı öğrenmeden dünyanın en "büyük" grubunda da çalabilirsin
Grup kurma hayalim var bundan dolayı konu açmıştım, çoğu popüler grupta çalanlar çok küçük yaşta başlamış.Ben ilk elektromu 40'ından sonra aldım. Takılma sen o işlere. Daha yaşın genç.
Popüler olmayanlar ihtiyar olduğu için mi başaramamış?Grup kurma hayalim var bundan dolayı konu açmıştım, çoğu popüler grupta çalanlar çok küçük yaşta başlamış.