Elektro gitarda atcion ayarı

Elektro gitarımın actionu nasıl kayseri'de bir lutihiere yaptırdım yüksek hissettiriyor belki psikolojik birşeydir bu ama önceki ayarında daha rahat hissediyordum sadece ufak tefek cızırtılar vardı 4-5.perdelerde.sap o zaman çok hafif dışbükeydi seviyordum. Şuan çok hafif iç bükey hatta dümdüz duruyo sizce alyan ile biraz telleri yaklaitırayımmı sap ayarından
Not:gitarım sx les paul

IMG20250402120422.webp IMG20250402120412.webp

Biraz yuksek gibi. Sap dediginiz gibi hafif ic bukey ise (ki boyle olmali), action'i kopruden dusurun; sap ayari ile oynamayin. Kopruden tellerin yuksekligini biraz asagi dusurun.
Teşekkür ederim zaten ilk 5-7 perde arası action iyi. Benim korkum daha önce hiç indirmedim ve luthierde köprü aşşağıda iken buzzing yaptığını söyledi. Tekrar buzzing yaparsa eski haline zannedersem getiremeyebilirim ve youtubeden videolara baktığımda hep strat gitarlarda anlatmışlar hiç les Paul kasada anlatan görmedim o yüzden nasıl yapacağım ve ne ölçüde yapacağım hakkında en ufak bir bilgim yok

Koprunun iki ucunda birer vida var. Bu iki vidayi asagi yukari esit miktarda (ornegin birer tur sikarak) tum kopruyu ve bu sekilde butun telleri asagi indirebilirsiniz. Daha sonra da kalin ve ince mi tellerinin yuksekligine bakip bu tellerin tarafindaki vida ile ince ayarini yapabilirsiniz. Fazla indirip yukari kaldirmak isterseniz telleri burgulardan gevsetip o sekilde kaldirin kopuyu yukari vidayi yalama yapmamak acisindan.

Koprunun iki ucunda birer vida var. Bu iki vidayi asagi yukari esit miktarda (ornegin birer tur sikarak) tum kopruyu ve bu sekilde butun telleri asagi indirebilirsiniz. Daha sonra da kalin ve ince mi tellerinin yuksekligine bakip bu tellerin tarafindaki vida ile ince ayarini yapabilirsiniz. Fazla indirip yukari kaldirmak isterseniz telleri burgulardan gevsetip o sekilde kaldirin kopuyu yukari vidayi yalama yapmamak acisindan.
Çok saolun yarım tur ile ayarlamaya çalışayım sapında durumundan emin değilim luthier yaptı ben onun yalancısıyım bakınca pek anlamıyorum ama düz gibi duruyor

O kadar korkulacak bir şey değil, öyle kolay bozulmaz pin yuvaları fazladan güç uygulamazsanız.. Zaten denersiniz, buzz durumunda eski haline getirmeniz de kolay olur.. Sap ayarı kesinlikle bilen tarafından yapılmalı, en azından bir defa nasıl yapıldığını görmeniz iyi olur.. Youtube'da var gerçi güzel anlatılan videolar, hatta Nurkan RENDA'nın bir videosu vardı bir kaç sene evvel, luthier bir konuğuna anlattırıyordu, köprüden çözüm bulamazsanız, sap ayarına girişmeden önce bulun izleyin.. En fazla çeyrek tur çevir, yetmediyse yeniden çeyrek tur için en azından yarım saat filan bekle, güzel anlatmışlardı diye hatırlıyorum..

O kadar korkulacak bir şey değil, öyle kolay bozulmaz pin yuvaları fazladan güç uygulamazsanız.. Zaten denersiniz, buzz durumunda eski haline getirmeniz de kolay olur.. Sap ayarı kesinlikle bilen tarafından yapılmalı, en azından bir defa nasıl yapıldığını görmeniz iyi olur.. Youtube'da var gerçi güzel anlatılan videolar, hatta Nurkan RENDA'nın bir videosu vardı bir kaç sene evvel, luthier bir konuğuna anlattırıyordu, köprüden çözüm bulamazsanız, sap ayarına girişmeden önce bulun izleyin.. En fazla çeyrek tur çevir, yetmediyse yeniden çeyrek tur için en azından yarım saat filan bekle, güzel anlatmışlardı diye hatırlıyorum..
Teşekkür ederim action I düşüreceğim akşama siteye sapın fotoğrarını da atarım ama umarım köprüyü düşürünce sorun ortadan kalkar yakın zamanda haber etmiş olurum iyiki varsınız müzikle kalın. Derdime deva oldunuz

Geri