Elektro Gitarda dip ses sorunu

MKeremM

MKeremM
2. el bir yamaha pacifica 112j aldım. Gitarı ses kartı ile bilgisayara bağladım ve yok sayılamayacak miktarda dip ses var. manyetik switchi ile manyetikleri değiştirdiğim zaman dip ses azalmıyor ancak gitarın tellerle temas eden herhangi bir metal yerine dokunduğum zaman dip ses ciddi derecede azalıyor. Bu gitarlarda sık rastlanan birşey mi yoksa gitar arızalı mı iade mi etmeliyim?

Single manyetiklerde birazda olsa dip ses olur. Noise gate ekleyin. Yada bir luthierde şase işlemini güçlendirin. Gitar içini yalıtımlı boya ile boyatın. Pickguard içine alüminyum bant ile kaplatabilirsin.

Her gitarın metal aksamına dokununca dip ses biraz azalır, topraklama ile alakalı. Şahsen yalıtım yapmaya hiç bir gitarda ihtiyaç duymadım. Dip gürültüsünü bir çok şey yapar. Farklı sistemlerde gitarı deneyin.

toprak hattınız olması gereken "0" potansiyelden sapmış. ses kartı usb den güç alıyor ve gitar jack ı da aynı "toprak " olması gereken hatla bağlantılı ise olur. usb toprak hattı toprak değildir, sadece 5 v farkı koruyacak düzeydedir yani (V+) 2,5 (V-) - 2,5 ise usb yine 5 V olur . bilg usb sine güvenmeyin. sistemi gerçekten V=0 olan bir sistem haline getirirseniz azalır veya kaybolur.

Single manyetiklerde birazda olsa dip ses olur. Noise gate ekleyin. Yada bir luthierde şase işlemini güçlendirin. Gitar içini yalıtımlı boya ile boyatın. Pickguard içine alüminyum bant ile kaplatabilirsin.
Her gitarın metal aksamına dokununca dip ses biraz azalır, topraklama ile alakalı. Şahsen yalıtım yapmaya hiç bir gitarda ihtiyaç duymadım. Dip gürültüsünü bir çok şey yapar. Farklı sistemlerde gitarı deneyin.
toprak hattınız olması gereken "0" potansiyelden sapmış. ses kartı usb den güç alıyor ve gitar jack ı da aynı "toprak " olması gereken hatla bağlantılı ise olur. usb toprak hattı toprak değildir, sadece 5 v farkı koruyacak düzeydedir yani (V+) 2,5 (V-) - 2,5 ise usb yine 5 V olur . bilg usb sine güvenmeyin. sistemi gerçekten V=0 olan bir sistem haline getirirseniz azalır veya kaybolur.
Hocalarım gitarda tahminimden daha fazla çizik çıktı ve gitarın Jack girişinin olduğu yerdeki 1 vida bir yerden sonra boşa dönüyor. Gitar pek içine sinmedi gibi. Sizce iade etmek mi daha mantıklı olur kullanmaya devam etmek mi?

Önemli olan enstrümanını sevmen, hangisi olduğuna sen karar vereceksin. Seçtikten sonra da kuruntu yapmayacaksın; kuruntu yaparsan bir anlamı olmaz, söylediğimin ana fikri bu...

Geri