Elektro gitarda ilerleyemiyorum

• Konuyu açan Konuyu açan begum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

begum

begum
Merhaba. 5 yıldır gitar çalıyorum 2023'te de elektro gitar çaldım çok çalışıyorum ama asla düzgün çalamıyorum akıcı çalamıyorum. Teknikleri bilmeme rağmen hiç iyi çalamıyorum 1 tane düzgün şarkı çalamıyorum. 1 şarkının (killer queen) solosunu 3 aydır düzgün çalamıyorum. Nasıl ilerleyeceğim? Günde en az 1 2 saat çalışıyorum 5 6 aydır düzenli ama hiç ilerleme yok. Benden çok sonra gitara başlayan arkadaşlarım 1 senede benden cok daha iyi çalıyor çok üzülüyorum.

Profesyonel eğitim alman gerek. Bazı insanlar böyledir. Çok yeteneklidir fakat öğrenme eğrisi biraz fazladır. Yani çok büyük kapasiten vardır ama kendi kendini iyi çalıştıramıyorsun, gelişim kaydedemiyorsun gibi düşün. Bire bir ve uzun eğitim almanı tavsiye ederim.

Metronomla yavaştan başlayıp hızlandırarak çalışmanız lazım. Bir şarkıyı ya da soloyu alelade de olsa çalmak yerine, doğru çalabilmek için çabalamak lazım. O yüzden öncelikle "doğru çalabildiğiniz hız" ile başlayıp yavaşça hızlanmak gerekir. Ayrıca çalınan notaların vuruş sürelerini de biliyor olmak lazım. Hepsi bir araya gelince günde 2 saat çalışma yeterli bence.

Geri