Elektro Gitarda tuşe sorunu

Sorunu Gökhan Büyükkara hocamın yardımıyla analizleyip biraz da olsun çözebildim. Anlatmak istediğim şey biraz da olsa buydu işte. (bu da tam çok iyi sayılmaz, heyecanla yapmak istediğim şeye 10 dakika çalışıp hemen kayıt aldım.) Bu kayıtta notalar arasındaki geçiş biraz daha anlamlı ve düzgün, ben bunu anlatmak istiyordum. Siz ısrarla pull off tekniğine odaklanıp aynı şeyleri söylediniz.
Çok iyi çaldığınız bir solo var mı?

Teknik vb den ziyade sanırım gitar çalmaya yeni başladınız. Kesinlikle kişisel algılamayın ama bu bildiğimiz beginner tuşesi. Çok doğal zaten; çaldıkça ve egzersiz yaptıkça gelişecektir.

Normal temel parmak egzersizlerine devam edin derim, petrucciden ziyade.

Çok iyi çaldığınız bir solo var mı?

Teknik vb den ziyade sanırım gitar çalmaya yeni başladınız. Kesinlikle kişisel algılamayın ama bu bildiğimiz beginner tuşesi. Çok doğal zaten; çaldıkça ve egzersiz yaptıkça gelişecektir.

Normal temel parmak egzersizlerine devam edin derim, petrucciden ziyade.
evet evet beginner tuşesi, zaten ben her soloda olduğunu belirtmiştim sadece bu soloda daha çok anlaşılıyor diye bu soloyu tercih ettim.

ben beginner seviyesindeyim ama daha elime gitarı alalı 1 ay olmadı yani, önceden de az çok çalıyordum ama demek ki tuşemi geliştirememişim 🙂 çok teşekkürler fikirleriniz için.

Öncekinden fark daha derli toplu olması. Belirttiğim üzere başarmaya çalıştığın şey aslında basit bir şey. Daha yavaş çalarak oturtmaya çalış. Olmuyorsa da bilen birinin direkt görmesi lazım.
inanın benim için bu seviye bile yeterli, bence en azından öncekinden bir tık daha iyi. hatam ise parmaklarımı hemen basıp çekmemmiş sanırım, tel atlarken vs. alt teldeki parmağımı çekmeden pozisyonu bir daha değerlendirip öyle kayıt ettim. en azından 10 dakikalık bir hata çalışması için fena değil gibi duruyor, yarın çok daha detaylı öğrenmeye çalışacağım bu durumu.

Geri