Elektro gitarımı çalarken bir anda ses gitti?

Merhabalar bugün ikini el yamaha pac012 marka elektro gitar ve line 6 clasic 15 amfi aldık eve geldim jak kablosunu vs taktım çok güzel gidiyordu yaklaşık 2.30 3 saat çaldım ve ardından bir anda ses gitti aç kapa yaptım jakı çıkar tak yaptım uğraştım ama olmadı bir anda böyle gitmesine sebep olan şey nedir bilen var mı?
edit: Arkadaşım jak kablosundan kaynaklı bir problem olabileceğini söyledi görüşleriniz nedir?

Selamlar.

Seçenek çok fazla, her şey olabilir.

İhtimallerden biri ve bence en kuvvetli olanı jack kablosunun kırılmış olması. Bunu anlamanın tek yolu var, o da farklı bir kablo ile deneme yapmak. Diğer bir ihtimal gitardan kaynaklı bir sorun olabilir, gitarın jack yuvasında temassızlık olabilir. Bunu anlamanın da en basit yolu kablonuzu ve amfinizi başka bir gitar kullanarak denemektir. Eğer sorun jack yuvasından ise çözümü basit bir işlemdir ancak yine de elinize daha önce tornavida almadıysanız anlayan birine göstermekte fayda var. Son olarak sorun amfiden kaynaklı olabilir. Bunu anlamak için de mümkünse gitarınızı ve kablonuzu farklı bir amfide deneyebilirsiniz.

Geri