Elektro gitarımın gövdesi derin bir şekilde (?) aşınıyor nasıl düzeltebilirim?

Merhabalar arkadaşlar. Bir kaç ay önce bir Cort x100 modelinde bir gitar satın aldım. İkinci elden satın alırken böyle çizikler gözüme batmıyordu, ama kenarlarının boyasının aşındığını fark ettim ve nasıl bu kadar hızlı aşınıyor merak ettiğim için ufak pena çizikleri atmaya çalıştım. İstediğim taktirde gitarın gövdesini hafif derin bir şekilde çizebileceğimi fark ettim. (Sadece boyalı katman tahtaya çok etki etmiyor.) Farklı konulardan dolgu yapılabileceği zımpara yapılabileceğini gördüm ve cila mı, vernik mi, artık hangisi daha sağlıklı olursa gitar için böyle çiziklerin oluşmasını engelleyebileceğini gördüm. Bazı arkadaşlar luthier denen dükkanların düzeltebileceğini söylemiş. İstanbul'da oturuyorum bu çizikleri nasıl düzeltebilirim, luthiere mi götürmeliyim? (Luthierlik bir durum söz konusuysa isim vermeniz çok makbule geçer.) Hala arayış içindeyim ve bu durum nasıl sırasıyla düzeltilebilir, yardımcı olursanız sevinirim.

(Fotoğrafları flash ile çektim daha anlaşılır olması için.)
IMG_20250120_032430_515.webp
IMG_20250120_032406_272.webp

Merak edip 100 kere çizmenin çok anlamı yok.. Gitarını saçma sapan çizmek yerine veya çizdikten sonra foruma sormak yerine adını soyadını arattığın zaman, gitarının asıl olayının bu olduğunu görürsün. Gitarının renk kodu 'open pore black' . Bu da demek oluyo gitarın ağacı nefesi alması için gözenekler doldurulmadan ince bir cila atılmış. Zarar vermeye oldukça açık. Çünkü güçlü bir koruması yok.

Son düzenleme:
Bir sorun teşkil etmiyor ayrıca Lüthiere götürmenizin masrafı ile o gitardan iki tane daha alırsınız. O yüzden boş verin, kendi halinde bırakın; doğal bir relic gitarınız olur 🙂

benim relic gitarlarla ilk karşılaşmam komikti. zuhal'de fender custom'ları gördüm, dedim artık 2. el gitar satmaya başlamışlar, belki uyguna amerikan yapımı bir Fender alabilirim dedim. adam fiyatı söyleyip relic gitar olayını anlatınca eski püskü gitara o kadar para mı verecem diye düşündüm, işin garibi hala daha aynı düşünüyorum 😆 bu arada Ibanez S6570Q gören duyan varsa haber etsin.

gerçekten kendisi eskimemiş, zaman içinde sizinle yaşamamış ve sonradan eskitilmiş, relic diye 10 katı fiyata kakalanan her şey maskaralıktır, saçmalıktır, tuzaktır... külliyen karşıyım... relic diye bir saçmalık olmamalı
yani EVH'in, SRV'nin Clapton'ın bazı efsane modelleri aynısına sahip olmak isteyen fanatikleri için üretiliyor tamam da yahu normal seri üretim vasat bir Strat'ın bile artık neymiş efendim Relic'i varmış...

Geri