Elektrogitar Önerisi arıyorum

Merhaba arkadaşım elektrogitara başlamak istiyor ve şu anlık çok fazla bütçe ayırmak istemiyor bir kaç gitara baktım 2400 liraya Fenix KG-19/BK gitarını buldum
arkadaşım metal müzik çalacağı için gitarın humbucker manyetik olması önemli ve bu özellikte, belirttiğim Fenix marka gitarda var fakat ben bu markanın adını hiç duymadım
eğer marka hakkında bir bilgisi olan varsa bana bir kaç bilgi verebilir mi veya daha iyi Elektrogitar tavsiyesi olan?

Youtube'dan bir kaç video izledim, gitar sesi gerçekten iyi geliyor.
Youtube video'ları yanıltır. İnşaat küreğine fren teli bağla uygun post-production ile sana Satriani gitarı gibi gelir. Forum benzeri yerlerde yorum oku veya YouTube kanalları değil de amatör bağımsız kullanıcıları izle. Duyduğun ve iyi dediğin şey aslında (YouTube için) %10 gitar, %50 amfi ve efektler, %40 post-production ve YouTube ses algoritmaları vs ... kulaklıkla ve hoparlörle dinlemek bile inanılmaz farkeden o video'ları.

Youtube video'ları yanıltır. İnşaat küreğine fren teli bağla uygun post-production ile sana Satriani gitarı gibi gelir. Forum benzeri yerlerde yorum oku veya YouTube kanalları değil de amatör bağımsız kullanıcıları izle. Duyduğun ve iyi dediğin şey aslında (YouTube için) %10 gitar, %50 amfi ve efektler, %40 post-production ve YouTube ses algoritmaları vs ... kulaklıkla ve hoparlörle dinlemek bile inanılmaz farkeden o video'ları.

Evet haklısın birazcık daha dikkatlı araştırmalıyım, bir sürü video ve forumlardaki yorumlara bakacağım tavsiyen için teşekkür ederim. Bir de ayrıca kendim için Blackstar id core v3 almak istiyorum, başlangıç amfisi için iyi olduğunu duydum, bütçem de çok değil ayrıca ben de daha başlangıç seviyesindeyim. Amfi için bir önerin var mı yoksa sende blackstar amfiyi önerir misin?

Id core v3 hakkındaki yorumunu okudum, yardımın için çok teşekkür ederim dostum, kararımı daha iyi kesinleştirdim.

Ucuz kalitesiz bir ses kartı(Behringer Umc22) aldığım için şu an amfi arıyorum, en başından düzgün araştırsaydım gitardan soğumazdım ama pes etmeyeceğim bu amfiyi alabilirsem en kısa zamanda elektrogitar çalmaya başlayacağım başka biri okursa diye yazıyorum eğer gitar, amfi ya da ses kartı alacaksanız iyi araştırın ve şunu unutmayın bu iş biraz para istiyor ona göre bütçenizi iyi ayarlayın yoksa benim gibi umc22 gibi bir ses kartını alırsınız ve elinizde kalır.

Fenix olmayan her gitar.
İkinci el de bakın... 2400'e bulunur bir şeyle rahat.
Üstada katılıyorum. 2. el candır 🙂

Epiphone, LTD, Ibanez, Schecter, Jackson ve Cort markalarının başlangıç seviyesi çift humbucketlı gitarlarına bakabilirsin. Sapı hasarsız, fretlerin az yıprandığı gitarlara bakarsan, daha sonra model yükseltmek istediğinde elden daha rahat çıkarabilirsin.

Üstada katılıyorum. 2. el candır 🙂

Epiphone, LTD, Ibanez, Schecter, Jackson ve Cort markalarının başlangıç seviyesi çift humbucketlı gitarlarına bakabilirsin. Sapı hasarsız, fretlerin az yıprandığı gitarlara bakarsan, daha sonra model yükseltmek istediğinde elden daha rahat çıkarabilirsin.
2.400-TL satılan gitarlar. Bir tanesi junior.
Bunun yanına 1 tane cort x100
1 tanede Schecter SGR solo 6 ekle
Piyasada şuan bunlar var. BİLİNEN.
Kaldı ki şu 3 ilan Ağustos ayından beri açık olan bir ilan.

Adsız.webp

2.400-TL satılan gitarlar. Bir tanesi junior.
Bunun yanına 1 tane cort x100
1 tanede Schecter SGR solo 6 ekle
Piyasada şuan bunlar var. BİLİNEN.
Kaldı ki şu 3 ilan Ağustos ayından beri açık olan bir ilan.

153070 eklentisini görüntüle

maalesef arkadaşım ikinci ele pek sıcak bakmıyor şu anlık sıfır jackson js11 almayı düşünüyoruz arkadaşıma fakat araştırmalarım devam ediyor.

maalesef arkadaşım ikinci ele pek sıcak bakmıyor şu anlık sıfır jackson js11 almayı düşünüyoruz arkadaşıma fakat araştırmalarım devam ediyor.
İnanın değmez bir sürü insan heves edip alıp satıyo. Jelatini üzerinde gitarlar var. Veya bir üst modele geçmek için satıyor. Fiyatların böyle olduğu bir devirde eğer çok bütçeniz yoksa boşu boşuna fazladan 1k para vermeyin sıfır diye.

İnanın değmez bir sürü insan heves edip alıp satıyo. Jelatini üzerinde gitarlar var. Veya bir üst modele geçmek için satıyor. Fiyatların böyle olduğu bir devirde eğer çok bütçeniz yoksa boşu boşuna fazladan 1k para vermeyin sıfır diye.
Katılıyorum. Ben de son 2 akustik gitarımla 20 yıllık ilk elektro gitarımı ve kullandığım amfilerimi ve footswitchlerimi hep 2.elden aldım. Boşa fazla ödemeye değmez. Hatta bu tür alımlarda daha sonra satarken kar bile edebilirsin.

Şu videomda 33:11 - 57:25 sürelerinin arasını dinleyin : İlk Gitar Alırken Model Tercihi, 1. El mi 2. El mi?, Elektro Gitar Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? konularına değinmiştim benim Les Paul'ü alırken bu gözle almıştım.

Geri