abi çift ses sadece üçlüsü, beşlisi ve oktavı olmamalı diyebilirim sana.. mesela pop örnek kelly ckarkson rock örnek falling in reverse, a7x pop&rock örnek avril lavigne@_PrigionE_ dostum canlı konserleri ne sıklıkla takip edersin bilmem, ya da albüm kayıtlarını ne kadar dikkatli dinlersin, müzik kulağın ne kadar sağlam bilmem ama biraz daha can kulağıyla dinlemelisin vokal kayıtlarını özellikle. Şuan Türkiye'de müzik yapmaya çalışan grupların tamamına yakını özellikle canlı performansta mutlaka çift ses yapan bir vokal daha vardır ( genelde bass gitarist ya da klavyeci olur)
Saygılar..
Forumu şöyle ufak bir gezintiye çıkarsan son sorunun cevabını az çok alırsın yetişkinlerin dinlediği "Genel" müzik tarzını ve kalitesini. Sesine yorum yapma dayanağıma da gelecek olursak, google diye bi arama motoru var onu kullanınca az çok ne varsa gösteriyor zaten. Birkaç video izlemeye dayanabildim " stüdyolarda tonlarca mixten ve efekten kısmen de olsa kurtulmuş hali" canlı performanslarda bahsetmiş olduğunuz " ürün" ü sergiliyor zaten. İlk yorumumda da belirttiğim üzere bende yorum yapan bir çok arkadaş gibi renklerime ve zevklerime uymadığını belirtiyorum. Eleştiriye açık bir konu sanıp da yorum yaptığım için de özürlerimi iletiyorum.te
tr nin yarısının sesi yanık zaten, kalan kontenjanı da teknik direktörler ve her halttan anlayan adamlar dolduruyo ztn.. işin sence beş para etmez olabilmesi için sanırım önce dinlemen gerekir ürünü.. ha yok dinledim bağlantılarım var dersen orasını bilemem.. şu da var ki müzik icra etme işinde de sadece şarkı söylemek yetmez; sahne, rol, vizyon, performans, karizma, çekicilik vs gibi faktörler de önemli.. illaki seveni kadar sevmeyeni de olacaktır ama dinleyicide de bi vizyon olmalı ki çeşit artsın yoksa hep aynı teraneyi dinler dururuz sen de o playlist i daha uzuuuun bi süre kullanırsın.. arz talebi doğurur..
ergen müziği kısmına gelince de şunu merak ettim ergen müziği olma ya olmama kıstasları neler? kimler ergen müziği yapmıyor? kimler yapıyor?
Arkadaşlar, yazdığımız yazılarda arada bir büyük harf kullansak, 3-5 noktalama yapsak. Okuyamıyorum, konuya dahil olmak istiyorum, olamıyorum.
Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı bir yandan doğrudur. Ancak önemli olan reklamın doğru yöne yönlendirmesidir 🙂 Merak edip bir kere dinleyebilirsin ama gerisi gelmeyecektir. @barrios haklısın problem daha büyük. Böylesine bir yeteneğin (!) konservatuardan 1.likle ayrılması.O değil de kızın ne güzel reklamı oldu yahu, bu başlık 3-5 güne 1000-2000 tıklamayı görür.
Demek ki koltuklar aerodinamiden ve fizikten daha önemliymiş.Bu basligin tek faydasi benim icin yukaridaki Eksisozluk linki oldu. Sol tarafta cikan basliklarda beliren bir haber tum durumumuzu ozetliyor;
"Uçakta koltuklar tamam bir gövde bir motor kaldı"... http://haber.gazetevatan.com/yerli-ucak-hedefinde-ilk-adim/606608/2/ekonomi
Yetmemis;
Koltukların yapılmasını yerli uçak üretimi için yeterli buluyor musunuz?
diye sormuslar utanip sikilmadan. En beteri ise %13.8 lik bir canli guruhu bu soruya evet demis, diyebilmis. Yani diyorum ki siz kimsiniz de begenmiyorsunuz; bu memlekete Elif Yoldas cok bile. Elif de bir govde bir motoru tamamlarsa Pink Floyd olabilir bizim icin. Icine sindiremeyenler talcid alsin ne diyelim. Ben kendi hesabima buyuk bir istah ile albumunu bekliyorum.
Bu basligin tek faydasi benim icin yukaridaki Eksisozluk linki oldu. Sol tarafta cikan basliklarda beliren bir haber tum durumumuzu ozetliyor;
"Uçakta koltuklar tamam bir gövde bir motor kaldı"... http://haber.gazetevatan.com/yerli-ucak-hedefinde-ilk-adim/606608/2/ekonomi
Yetmemis;
Koltukların yapılmasını yerli uçak üretimi için yeterli buluyor musunuz?
diye sormuslar utanip sikilmadan. En beteri ise %13.8 lik bir canli guruhu bu soruya evet demis, diyebilmis. Yani diyorum ki siz kimsiniz de begenmiyorsunuz; bu memlekete Elif Yoldas cok bile. Elif de bir govde bir motoru tamamlarsa Pink Floyd olabilir bizim icin. Icine sindiremeyenler talcid alsin ne diyelim. Ben kendi hesabima buyuk bir istah ile albumunu bekliyorum.
Aynen, o ilan aklıma geldi direk abi, klip bile hazır, beste yazacak eleman arıyorum diye. 🙂Bu topraklarda "istim arkadan gelir" diye bir laf var (kervan yolda düzülür...). Kafa bu kadar çalışıyor, ne yapacaksın🙂
Bunun müzisyen versiyonu da vardı. "Klip bile hazır, sadece şarkı lazım" diye ilan vermişti bir arkadaş. Ciddiyim yahu, şaka değil🙂
Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı bir yandan doğrudur. Ancak önemli olan reklamın doğru yöne yönlendirmesidir 🙂 Merak edip bir kere dinleyebilirsin ama gerisi gelmeyecektir. @barrios haklısın problem daha büyük. Böylesine bir yeteneğin (!) konservatuardan 1.likle ayrılması.
Ben şahsın videolarında şarkıları söyleyen kişilerini taklit yeteneğinden başka bir yetenek göremedim. Konservatuvardan çıkan kişinin yeteneğini bu şekilde sergilemesi bana çok ezikçe geldi, maalesef. Konservatuvarda ya da başka müzik bölümlerinde eşlik vb. dersleri olabilir ama ne taklit bölümü ne de taklit anabilim dalı gördüm bu güne kadar. Şu şartlarda bana göre ufak şarlatanlıklar içeren bu tarz bir başlıkta, bu tarz bir kişiye saygı duyulmaması ve bu şekilde yaklaşılması da bence haklı bir davranış. Ama beklemedeyiz tabii, umarım albümde bir şeyler değişir.Son kurduğun cümlede yanlışlık var. Konservatuarı birincilikle bitiren birinin bu tarz bir şarkıyla çıkmasını tartışabilirsin(kişinin özelinde değil, genel bir tartışma olur) ama sırf ezmek için cümleyi tersten kurmuşsun. Yeteneğini, ilgili üstadlar onaylamışlar zaten orada edecek bir laf yok. Zaten zor şartlarda çıkış yapmaya çalışan müzisyenleri, tarzları ne olursa olsun desteklememiz gerektiğine inanıyorum. Bırakalım alternatif sesler gelsin. Zamanla kendi yerlerini bulurlar. Dinleyicisini bulan yükselir. Neden hemen kötüleme eğilimindeyiz? Müzikle ilgilenen insanlar olarak birbirimize destek olmalıyız. Sevmeseniz de sanatçıya ve dinleyicisine saygınız olsun.
Bakın burada sanatçı diyerek zaten sanatı aşağılıyorsunuz.Sanat bu değildir.Asıl tartışma çıkış noktası ise ismi turkrock olan bir sitede böyle bir başlığın olması.Anlayacağınız ise bu konuştuklarımız bu başlıkla alakalı değil en azından benim açımdan.Her benzeri başlık açıldığında ben kendi şahsıma bu tarz trollükleri yapıyorum,haklıyım isminde rock geçen bir sitede tartışılan şey abesle iştigal bence.Ayrıca yetek ile para kazanma farklı şeylerdir,ben harcanmış çok yetenek gördüm eğer söz konusu yetenek ise ama benim necdimde bu yetenek değildir.Son kurduğun cümlede yanlışlık var. Konservatuarı birincilikle bitiren birinin bu tarz bir şarkıyla çıkmasını tartışabilirsin(kişinin özelinde değil, genel bir tartışma olur) ama sırf ezmek için cümleyi tersten kurmuşsun. Yeteneğini, ilgili üstadlar onaylamışlar zaten orada edecek bir laf yok. Zaten zor şartlarda çıkış yapmaya çalışan müzisyenleri, tarzları ne olursa olsun desteklememiz gerektiğine inanıyorum. Bırakalım alternatif sesler gelsin. Zamanla kendi yerlerini bulurlar. Dinleyicisini bulan yükselir. Neden hemen kötüleme eğilimindeyiz? Müzikle ilgilenen insanlar olarak birbirimize destek olmalıyız. Sevmeseniz de sanatçıya ve dinleyicisine saygınız olsun.
Allahaşkına bir tanımını yapsana şu sanatın?! Lisans ve yüksek lisans düzeyinde sanat eğitimi almış doktora düzeyinde devam eden biri olarak ben bile diyemiyorken "sanatı aşağılamaktır" diye, sen neye istinaden söylüyorsun? Opera-Şan bölümünden mezun olan bir öğrenci, "Opera Sanatçısı" olarak anılır... Lütfen laf etmiş olmak için laf etmeyelim.Bakın burada sanatçı diyerek zaten sanatı aşağılıyorsunuz.Sanat bu değildir.Asıl tartışma çıkış noktası ise ismi turkrock olan bir sitede böyle bir başlığın olması.Anlayacağınız ise bu konuştuklarımız bu başlıkla alakalı değil en azından benim açımdan.Her benzeri başlık açıldığında ben kendi şahsıma bu tarz trollükleri yapıyorum,haklıyım isminde rock geçen bir sitede tartışılan şey abesle iştigal bence.Ayrıca yetek ile para kazanma farklı şeylerdir,ben harcanmış çok yetenek gördüm eğer söz konusu yetenek ise ama benim necdimde bu yetenek değildir.