elimizin tellerden kesilmemesi icin

Elektro gitari gecen ay aldim ellerimin daha nasirli olmasi icin bir care yok mu? Bu konu hic acilmamis daha once. Calmaya ara vermek zorunda kaliyorum oysaki saatlerce calisabilmek istiyorum. Ve ellerim asiri terliyorlar buna da bi cozum yok mudur, yarabandi vs deneyen oldu mu

Ellerin daha nasırlı olması için önce acıyıp nasırlaşması lazım işte. Hepimizin geçtiği yollar. O geyik hala var mı bilmiyorum ama 2008 2009 gibi ben gitara başladığımda parmak uçları yara oldukça tuzlu suda tuzlu sodada falan bekletiyoduk akşamları yarım saat 🤣

Acı yok rocky 😀

IMG_2353.webp

Tek tek tesekkurler arkadaslar ☺️
Bir şey değil de elinin yara olup olmamasını bu kadar takma başlarda parmağın kanasa bile normal tek dikkat etmen gereken şey parmak eklemlerin aman dikkatli ol parmak eklemlerine hasar verme çalmadan önce ısınma egzersizleri yap aksatma yoksa uzun vadede tetik parmak ve benzeri hastalıklar görülebiliyor ki bu hastalıklar bir müzisyenin başına gelebilecek en kötü şeydir

Son düzenleme:
Bir şey değil de elinin yara olup olmamasını bu kadar takma başlarda parmağın kanasa bile normal tek dikkat etmen gereken şey parmak eklemlerin aman dikkatli ol parmak eklemlerine hasar verme çalmadan önce ısınma egzersizleri yap aksatma yoksa uzun vadede tetik parmak ve benzeri hastalıklar görülebiliyor ki bu hastalıklar bir müzisyenin başına gelebilecek en kötü şeydir
elimin yara olmasini pek onemsemiyorum fakat tel o kadar kesiyor ki calmaya devam edersem oluk oluk kan akacak ve aci cekecegim o yuzden calamiyorum. Tenim ince ve asiri terliyor. klasik gitarda mesela ellerim kanamisti fotografini koyup gozunuzu kanatmak istemiyorum

elimin yara olmasini pek onemsemiyorum fakat tel o kadar kesiyor ki calmaya devam edersem oluk oluk kan akacak ve aci cekecegim o yuzden calamiyorum. Tenim ince ve asiri terliyor. klasik gitarda mesela ellerim kanamisti fotografini koyup gozunuzu kanatmak istemiyorum
Masana bir tane mikrofiber bez koyup sürekli elini silmeni tavsiye ederim bir de attığım egzersizi düzenli olarak çalışırsan kısa sürede halledersin

Nasır tutma olayı üst derinin parçalanması demek değil. Telle baskı sonucu şişmesi ve iyileştikten sonra kalınlaşması, gibi tarif edilebilir. Direkt tel kesmesi gibi bir şey oluyorsa bu tekrar üst derinin yenileneceği anlamına gelir bu nasır tutmayı tekrar sıfırlar ya da azaltır. O yüzden ilk başlarda soyulma, şişme gibi durumlar normalken tellerin direkt deriyi kesmesi bence hem normal değil hem de istenilen etkiyi yaratmaz.

El terliyorsa, ıslaklık derinin daha çabuk kesilmesine neden oluyor olabilir. Kurulamak lazım, terleme meselesi her zaman sıkıntılı, o yüzden bu da geciktiriyor olabilir.

Ayrıca klasik gitardan geçişi kimse önermiyor ama klasik gitar telleri elektroya göre daha kalın ve yumuşak olduğundan nasır sürecine olumlu katkısı olabilir. Ben klasik gitarda nasırlara kavuştuktan sonra üzerine elektroda hiç zorluk yaşamadım, acı ya da kesme hiç olmadı. Tekrardan soyulma bile nerdeyse hiç olmadı.

Aşırı terleme için bir dermatoloğa görünmenizi tavsiye ederim,ayrıca metal-kimyasal-ten hassasiyetiniz fazla olabilir.

İşin acı,sızlama,kan tarafı hepimizin yaşadığı olağan bir durum.Hele ki solo atıyorsanız.

Geri