Elixir tel / sahte tel muhabbeti.

Selamlar, bilindik büyük müzik mağazalarından birinden internetten sipariş ile Elixir tel aldımda 2+1 paket olan. Sahtemi değilmi diye kafama takıldı, geldiğinde paket baya harap haldeydi (kargo yüzünden olduğu kesin gibi gözüken bir hali vardı) yinede dış paketde herhangibir mühür yoktu 3lü paket yukarıdan açılıp içlerindeki tekli tel paketlerininde telleri sanki rahatça değiştirilebilirmiş gibi duruyor izlenimi verdi bana.

Daha önce 2+1 paket almadım pekte bilmiyorum tabi nası olduğunu, kafama takıldı biraz.

Bizim bilindik mağazalarımız böyle işlere girişmez diye umuyorum ama yinede kafama takıldı, sormak istedim. Bunu anlamanın kesin bir yolu varmıdır? varsa nasıl anlarız, saygılar.

Elixir coated olduğu için böyle hava geçirmez muhabbetlerine pek girmiyor. Eğer sahteyse muhtemelen rafta oksitlenirdi ama taktıktan bir süre olması gerektiği gibi hala uzun ömürlü olduğu belliyse orjinaldir. Daha önce elixir kullandıysanız hissiyat olarak diğer tellerden farkı kolayca anlaşılıyor. Her iki şekilde de anlayabilirsiniz.

valla optiweb aldım, videodaki değil. bakalım, deneyip görecez artık heralde. 2 farklı mağazadan aldım, bir tane 10-46 optiweb LP gitara takdım 2 gün oldu takalı, diğerinide superstrata takacam 9-42 üçlü dediğim paket.

kendimce farkı görmek için ucuz normal tel ile yan yana getirip karşılaştırdım, elixir daha bir uğraşılmış daha çok materyal barındırıyo gibi geldi gözüme. Kaplama varmı yokmu onu anlayamıyorum ama.

Elixir nanoweb telleri fazla çalındığında tınısını kaybediyor diye şikayet edilmiş amerika da, firma daha sonrasında optiwebi üretiyor.
Optiwebin nanowebe oranla tınısı daha yüksek aynı şekilde uzun dayanımlı denemekle iyi yapmışsın.

Geri