Hacılar konuyu hortlatalım 🙂
Benim üzerimde bir lanet var, hangi teli takarsam takayım, parmaklarımın,ortamın,gitarın durumu ne olursa olsun, 10 dakika geçmeden pembelikler görmeye başlıyorum. D'addario, ernie ball, gibson, ghs, fender.... denemediğim marka kalmadı. En baba dayanan 1 saat sonra pembe, 1 gün sonra da kıl testere moduna geçiyor.
Elixir'e gelirsek; bundan iki yıl önce keşfettiğimde bir daha başka marka kullanmak istemeyecek kadar hoşuma gittiler. ebay'dan 12 takım toplu sipariş verip tanesi 15tl'ye getirerek bu zamana kadarki tel stoğumu yapmıştım. 1-1,5 ay sonra fretlere denk gelen yerlerde siyahlıklar oluşunca da değiştiriyordum. Kısacası çok mutluydum..
Çin malı çakma gitarımı, üzerine epiphone'mi sonra da gibson'umu alana kadar böyle idare ettim. 😀
Elimdeki stok bitince de mydukkan'dan hızlıca bir tane alıp toplu alımı erteledim. Gelen elixir'i taktım, 1 günde pembeleşti. OHA diyerek mydukkan'a bu teller sahte kardeşim şeklinde attığım mesaja cevaben elixir'in anti-rust olayını kaldırdığını yazan bir mesaj aldım. araştırdım valla öyleymiş 😀
Neyse, bu arada bir iki takım buldum ettim, ama bu zamana kadar tonumdaki bazı sıkıntılı durumların kaynağı belki elixir'dir dyerek piyasadan d'addario exp, gibson ve ernie ball alıp tek tek denedim. Gibson'un o berrak tonunu hiçbir tel tutamaz, kalıbımı basarım 😀 Aynı zamanda bu fret olayını da duydum, bir miktar aşınma var ama normaldir diyordum.
Son haberlere göre elixir anti-rust'u geri getirmiş, amerikan pazarında yeni teller var şu anda..
Fret konusunu ve bu üzerimdeki lanetle başa çıkma durumumu şöyle bir hesapla kafama göre çözüyor oluyorum galiba 😀
Şimdi, ebay'dan 12 takım elixir teli 120$ gibi bir rakama alabiliyorum, tanesi 18 TL gibi,
yine ebay'dan 12 takım gibson teli 80$'a alabiliyorum, tanesi 12TL gibi..
Size soruyorum 18 TL'ye bir ay kullanabilmek mi 12 TL'ye 3 gün kullanabilmek mi?
arada 10 kat fark var. Bir ay temiz gibson tel kullanmaya kalksam 120TL gibi manyak paralar harcıyacağım, ya da testere olan tellerle parmaklarımı kesecek, fretlere ve klavyeye ciddi zararlar vereceğim.
Fretleri 3-4 yılda harcasam tahminen,
4 yılda elixir tele harcayacağım rakam: 864 TL,
4 yılda gibson tele harcayacağım rakam: 5760TL,
aradaki fark: 4896TL, bir gitar fiyatı.. fretleri yeniletsem, bir de yeni gitar alırım 😀