sağlıkta 2 tip insan vardır 1. En kötü seneryo ile haraket eden 2. Etmeyen, mesela yemekten sonra hastaneye mide ağrısı ile giden bir hastayı acil de bi şey görmeyip salarsanız kalp krizi vakası oldugu 1-2 saate çıkar ve bu sebep ile hayatını kaybeden çokça vardır. En kötü seneryo saçma gelebilir ama olası bi risk durumunun önüne geçilir. Bel fıtığı için kickbox yapın diyenler var mesela okey açar mi açar ya lumbalden cervikale çıkarsa değer mi? O sizin görüşünüz en kötü seneryo bilgisizlik değil temkindir son 2 sene stajyer sayıldığından imza yetkin ve gelirinde vardır bilginize ayrıca
Karpal tünel sıkışması spor yapayım derken dumbal a girerseniz n.ulna da gider sonrası artık sizde daha iyi bilirsiniz yada doktorunuz bilir, türkiye için konuşmak gerekirse sinir zedelenmelerini başarılı yapabilen bi doktor 1 yada 2 , cevrenizde felç geçirip ameliyat olan varsa o kişiye sonrası nasıl oldu sizin için diye sorabilirsiniz. İyi seneryo yazmak insanları yanıltacak bi olaydır , akşam yemeğinden sonra karın ağrısı ile acile gidip midesi temizlenip geri yollanan amaaa kalp krizi uyarısı olduğunu düşünmeyen doktorlar yüzünden de 2 saat sonra kalp krizi geçiren vakalar var çokça. Herkesin kendi bakış açısı neden her doktor aynı sonuçlandırıyor vakaları bakış açılarından ihtimal varsa korkulur yok sayılırsa sonucuna doktor değil hasta katlanır ben onları yazmaya bilirdim banane milletin derdi beni mi gerdi diye bilirdim ben resmi bi tablo ile açıklama yapmadım çünkü ben muayeneniniz yapmadım bir hastalığın kötü sonucunu yazdım ve temkinli olmanızı iştedim pazar poşeti taşısanız bile anı hareketle ne olacağını bilemezsiniz, bilen varsa vücudun ihtimallerini bilen emin olan varsa oda insan değil tanrıdır. Kötü seneryo iyi sonuç doğurur .