Kendimden bir örnek vereyim; alder ağaçlı 3 gitarım var. Birinde (emg81) diğerinde (duncan) diğerinde ise o gitarın gitaristi için yapılmış (stock pasif manyetik) var. Amfimde aynı ayarda üç gitarı karşılaştırdığım zaman üç farklı ses alıyorum doğal olrak. Emg herzamanki gibi zayıf ve cılız, duncan beton gibi ama drive sız diğeride üç aşşağı beş yukarı duncan gibi.
Şimdi emg nin o zayıf karakterine amfiden biraz betonarme bişeyler yapmaya çalışınca duncan'lı gitarı takınca duncan yalan oluyo. Böyle amfinin üzerine yorgan çekmişin gibi derinden bir ses geliyo, duncan'ı adam edeyim derken bu seferde emg li gitarı takınca emg zayıf kalıyo. Klasik cıv cıv ses gelir emg lerden. Buradaki konu şu; senin hangi karakteri sevdiğin. Emg yi istediğin kadar betonlaştır o cız cız dijital ses ten kurtulamazsın ama işte emg severlerde bunu seviyo.
Yani..? buradaki bütün işi amfi yapıyo. Gitarın 20.000$ da olsa amfinde iş yoksa yada sen o tonu ayarlayamamışsan emg yada duncan neyapsın. Manyetiğini seçicen amfinle haşır neşin olucan gerisine karışmıcan. Çünki hangi manyetik sorusuna girersen işin içinden çıkmak mesele, dünyada iki marka var birini seç kazımaya başla.
Ha yine söylüyorum benim tercihim duncan. Çünki elindeki ekipmanlarla, işte amfi eq falan bunları kullanarak duncan manyetikten hem yırtıcı drive alırsın hemde baskın bir betonarme ses. Emg den her daim gelen o cızıltıyı duymazsın. Buda benim önerim olsun.
Buradan çıkacak ders şu: Gitar hiçbirşey amfi herşey 🙂