Emg 81 85 Kurulumu

Selam arkadaşlar elimde les paul kasadan sökülmüş emg 81 85 set var. Benim gitarim ise bir süper strat, volume ve tone var sadece. Bu set içinde iki tane volume iki tane ton var. Fazladan iki tonu doğrudan söksem baska bir değişiklik yapmam gerekir mi ? (lehimsiz kit) iki volume kullanmak istiyorum her bir manyetik için.
2 humbucker + 3 way switch + 2 volume olması gerekiyor.

İstasyondan volume potuna giren kablonun yerine Jack kablosunu tak.

İstasyona giren manyetik kablosunu çıkartıp volume potuna (sol taraf) gir, volume potundan çıkan (orta kısım) kabloyu da istasyona gir.
Tek kırmızı kablolar aynı yerlerinde kalsın.

Volume potu 85'e, ton potunun yerine koyacağın volume potunu da 81'e bağlarsın ön-arka misali.
Veya nasıl istersen.

eğer düzgün bağlantı şemasını bulabilirsen dual pot kullanabilirsin. üzerine çift katlı knob takmak gerekiyor. alt knobları ses, üst knobları ton yapabilirsin. yani toplamda 2 pot yerini 4 pot gibi kullanmış oluyorsun, 2 volume 2 tone oluyor (les paul'da ise toplamda 4 pot yeri kullanılıyor).

Thomann'da resim olarak göstermiş, aliexpress'te de muadilleri satılır, karmaşık bir malzeme değil:

gerçi yüksekliklerini kontrol etmen gerekebilir, super strat için fazla olmasın çalarken elin çarpar.

İstasyondan volume potuna giren kablonun yerine Jack kablosunu tak.

İstasyona giren manyetik kablosunu çıkartıp volume potuna (sol taraf) gir, volume potundan çıkan (orta kısım) kabloyu da istasyona gir.
Tek kırmızı kablolar aynı yerlerinde kalsın.

Volume potu 85'e, ton potunun yerine koyacağın volume potunu da 81'e bağlarsın ön-arka misali.
Veya nasıl istersen.
hocam bu setin zaten kabloarı toplu idi istasyon içinde.(ki hala toplu sadece tonların fişleri çektim) tonlarıın fişini çektim sinyal çıkışında bir değişim görmedim direkt bu şekil monte etmeyi düşünüyorum. Daha önceden Gary Holt sig. kullanmıştım onda da tone potu yoktu iki tane volume vardı biri necki kontrol ediyodu diğeri bridge. birini kıstığım zaman selektör kill switch gibi de davranıyodu aynı zamanda. O sebeple yine 2 volume yapmak istedim

hocam bu setin zaten kabloarı toplu idi istasyon içinde.(ki hala toplu sadece tonların fişleri çektim) tonlarıın fişini çektim sinyal çıkışında bir değişim görmedim direkt bu şekil monte etmeyi düşünüyorum. Daha önceden Gary Holt sig. kullanmıştım onda da tone potu yoktu iki tane volume vardı biri necki kontrol ediyodu diğeri bridge. birini kıstığım zaman selektör kill switch gibi de davranıyodu aynı zamanda. O sebeple yine 2 volume yapmak istedim
Tamam işte, ben de zaten stratlarda 1 vol ve 1 ton potansı olarak lehimsiz kit ile bağlanmış olduğu şeklini iptal edip senin istediğin gibi 2 vol ile olması için benim dediğim şekilde değiştirmeni önerdim tüm kabloların sökülü olduğu düşündüm için.
Les paul'den çıkartığında her kablo kendi yerinde takılı halde kaldıysa da sadece ton potunu çıkartıp öylece takmam yeterli hiç bi kablonun yerini değiştirmeden. Eğer şuan ton potlarını çıkarttıysan da zaten yine benim dediğim şekilde bi bağlantı var elinde

Son düzenleme:
Tamam işte, ben de zaten stratlarda 1 vol ve 1 ton potansı olarak lehimsiz kit ile bağlanmış olduğu şeklini iptal edip senin istediğin gibi 2 vol ile olması için benim dediğim şekilde değiştirmeni önerdim tüm kabloların sökülü olduğu düşündüm için.
Les paul'den çıkartığında her kablo kendi yerinde takılı halde kaldıysa da sadece ton potunu çıkartıp öylece takmam yeterli hiç bi kablonun yerini değiştirmeden.
Anladım hocam çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için

Geri