Emg 85 Güçsüzlük

Selamlar arkadaşlar emg 81-85 gitarımın sapında bulunan emg 85 de bir güçsüzlük var köprü manyetiğime geçtiğimde drive modunda hiç sorun yok gayet iyi şekilde giderken sap manyetiğine aldığımda sanki güç gelmiyor clean ses veriyor gibi geliyor eski tip şeyim şeklinde potanslara bağlı elinde aynı manyetik sistemine sahip olan arkadaşlar fotoğraf bırakabilir mi kontrol etmek için şemayı pil vs değiştirdim sadece potans bağlantısında sorun olduğunu düşünüyorum çok teşekkürler! 🤘🏼

IMG_888C306F-4BC9-4FC4-9490-7CB7F501721F.webp

Son düzenleme:
Selamlar arkadaşlar emg 81-85 gitarımın sapında bulunan emg 85 de bir güçsüzlük var köprü manyetiğime geçtiğimde drive modunda hiç sorun yok gayet iyi şekilde giderken sap manyetiğine aldığımda sanki güç gelmiyor clean ses veriyor gibi geliyor eski tip şeyim şeklinde potanslara bağlı elinde aynı manyetik sistemine sahip olan arkadaşlar fotoğraf bırakabilir mi kontrol etmek için şemayı pil vs değiştirdim sadece potans bağlantısında sorun olduğunu düşünüyorum çok teşekkürler! 🤘🏼
Genel olarak devreyi ve manyetik switchini yağsız kontak temizleme spreyi ile bir temizlemek işe yarayabilir

Şimdiye kadar böyle bi problem olmadı ise bide 81'deki soketi 85'e takıp dene.
Kapalı manyetiklerin bozulduğu görülmüş bişey değil aslında.
Kablolarda bi problem olmadığını varsayarsak en basit test bu olur şimdilik

Kablolardan şüpheleniyorum aslında bende manyetik bozulduğuna şahit olmadım açıkcası eğer ki birisinde örnek şema varsa veya gitarından çekip yükleyebilirse harika ötesi olur

Merhaba ben Luthier Sinan Akbaba, yaşadığınız problemin başlıca sebeplerinden biri pil ile alakalı olabilir, aktif manyetikler pil zayıflamaya başladıkça hacim kaybetmeye ve güçsüzleşmeye başlar. ilk olarak pilinizi kontrol edin. Eğer sorun çözülmezse sap manyetiğinin volume potansını lehim çatlağı olup olmadığına dair kontrol edin. lehim çatlakları gözle görülmez bu yüzden bağlantı noktalarını çok bastırmadan hareket ettirerek sinyalin düzelip düzelmediğini kontrol edin. ek olarak switchi yağsız kontak sprey ile temizleyebilirsiniz hepsini deneyip sonuç alamazsanız profesyonel yardım alabilirsiniz. Atolyem İstanbul anadolu hisarında.

Merhaba ben Luthier Sinan Akbaba, yaşadığınız problemin başlıca sebeplerinden biri pil ile alakalı olabilir, aktif manyetikler pil zayıflamaya başladıkça hacim kaybetmeye ve güçsüzleşmeye başlar. ilk olarak pilinizi kontrol edin. Eğer sorun çözülmezse sap manyetiğinin volume potansını lehim çatlağı olup olmadığına dair kontrol edin. lehim çatlakları gözle görülmez bu yüzden bağlantı noktalarını çok bastırmadan hareket ettirerek sinyalin düzelip düzelmediğini kontrol edin. ek olarak switchi yağsız kontak sprey ile temizleyebilirsiniz hepsini deneyip sonuç alamazsanız profesyonel yardım alabilirsiniz.
Merhaba ben Luthier Sinan Akbaba, yaşadığınız problemin başlıca sebeplerinden biri pil ile alakalı olabilir, aktif manyetikler pil zayıflamaya başladıkça hacim kaybetmeye ve güçsüzleşmeye başlar. ilk olarak pilinizi kontrol edin. Eğer sorun çözülmezse sap manyetiğinin volume potansını lehim çatlağı olup olmadığına dair kontrol edin. lehim çatlakları gözle görülmez bu yüzden bağlantı noktalarını çok bastırmadan hareket ettirerek sinyalin düzelip düzelmediğini kontrol edin. ek olarak switchi yağsız kontak sprey ile temizleyebilirsiniz hepsini deneyip sonuç alamazsanız profesyonel yardım alabilirsiniz. Atolyem İstanbul anadolu hisarında.
Yanıtın için teşekkür ederim hocam evet pili değiştirdim bende leyimlerde problem olduğunu düşünüyorum açıkçası yurtdışındayım İstanbul’da olsaydım mutlaka uğramak isterdim 🙏

Geri