birçok soft albüm sıkıcı oluyor.. bir iki şarkılık ömürleri olan ve o iki şarkı üzerine kurulmuş albümler oluyor genellikle soft albümler... ama afili yalnızlık albümü çok başka olmuş... baştan sona soft ve baştan sona dinlenesi bir albüm... bunu başarmak kolay iş değil... bir röportajında aşık veysel deki duruluktan yalınlıktan bahsetmiş... emreaydın da bu yolda sağlam adımlarla yürüyecek biri bence... basit, karmaşası olmayan anlaşılır sözler... ama her birinin değeri çok çok yüksek...bu sözlere müzik eklenince alt yapısı cartu-curtu girince işin içine harika bir albüm çıkmış ortaya... yazar kimliği artık iyice yayıldı zaten... herkesler öğrendi emreaydının ne denli etkiliyeci ne denli derinliği olan yazılar yazdığını... boş bir insan üretemez... piyasa olan ya da olma yolunda olan bir insan bu kadar derinliği olan şeyler üretemez... elbette ki emreaydın içinde bir zaman sonra piyasa oldu denilecek...denilsin aslında bu kötü bir şey değil.. emreaydının ne kadar çok insana ulaştığının bir göstergesidir bence... yaptığı işten öte işindeki bilgisinden öte ruhu güzel insan... o duygular, yaşanmışlıklara bakış açısı, hisleri öyle böyle değil... bu zamanda böyle hisseden, hissettiğini böyle kaleme alan, kaleme aldığı şeyleri müziğe dönüştüren kaç insan var ki.. bir elin beş parmağını geçmez desem yeridir aslında... emreaydın müzik dünyasında çok sağlam bir yerde olacak buna şüphe yok...duruşu, hedefleri, idealleri, yaptığı işler her şeyiyle emreaydın bu dünyanın içinde olmayı fazlasıyla hakediyor... 11 şarkı 11 ide muhteşem... aman şunu atlayıp öbür parçaya geçeyim diyemiyorum albümde... dön dolaş dinlenesi bir albüm ki en son çilekeşin albümünü bu kadar sık dinlemiştim... işin özü mutluyum ben... bu albüm tam zamanında geldi... öyle çok ihtiyacım varmış ki bu şarkılara... bu mevsim, bu havalar, bu yalnızlık, dermanım bu albüm oldu desem yeridir... emreaydın diyor ya yalnızlık temalı bir albüm bu ve hayatınızın bir döneminde mutlaka dinleyeceksiniz diye... olmuş valla... aynen öyle olmuş... ben biliyorum ki içinde bulunduğum şu anı şu duyguları yeniden yaşayacağım ve o zaman yine bu albüme dört elle sarılacağım...