A
AngeIus
ark.lar emre aydın ın ilk kez ''z'' haflerini söyliemedini anladım..6.cadde nin ''git'' şarkısında hissettim..ama o da deişik bi hava katıyo ve o içten söyleyişi varya..insanı kopartıyo be..helal olsun elemana..
Çok güsel yazı yaaa...(çilekeş örneği dışında tabii) 😉aneminingitaristi demiş ki:kendi sayfamızda da yazdığım birşeyi buraya da yazmayı uygun gördüm...
"emre'nin şarkısı hakkında da söylemek istediğim birşey var:
sürekli müzik dinliyorum, yerli ya da yabancı.. yerli şarkıları biraz daha dikkatli dinlerim çünkü bize ait şeyler bunlar.. her zaman bir eksik bulurum.. bazısının müziği bomboştur, bazısında ise müzik harikayken sözler hiç birşey anlatmıyordur.. genellikle söz bölümü türkiye rock piyasasında boş bırakılıyor... bugüne kadar en çok duman grubunun sözlerini beğenmiştim... bir haberin yok olsun ya da elimdeki saz yeter canıma olsun, hatta bu akşam olsun (illa balladların sözleri güzel olmak zorunda değil, amacına yönelik şarkıların hepsine güzel söz yazılabilir).... genellikle bizim şarkı yazarlarımızın aklına bir söz gelir, damar bir sözdür bu, onu şarkının can alıcı bir yerine oturtmayı başarır, ama sonrasında sözler gayet sıradan devam eder.. ve ben umutlu bir şekilde dinlerken içime sıçar.. açık örnek vermek gerekirse: kendimden geriye - çilekeş.. "ölürken bile yanımda ol sevgilim, cennet bile çekilmez sensiz ben neyleyeyim"...... bu kadar... geri kalanı gayet basit ve edebiyattan uzak sözler...
emre bunu tercih etmemiş "belki birgün özlersin"de...
adam yüreğini koymuş her satıra.. şimdi eleştirmenler buna da bir kulp bulur biliyorum ama kendi duygusal sağırlıklarından, evrenin o güzelim kozmik paylaşımına kulak veremez bu adamlar.. duygudan bahsediyorum hala, evet...
bütün parça duyguyla yoğrulmuş, ne kadar olgun bir müzik, ne kadar büyümeyen çocuk sözleri onlar.. geride bırakılmış adam karakteri ne kadar başarılı çözümlenmiş ve kurgulanmış.. vokaller duyguyu ne kadar güzel yansıtmış.. sakin bir düşüncelilik anını tasvir eden vokaller sözlerde ve daha sonra acıya bile bile katlanmanın verdiği acıyı betimleyen çığlık çığlığa nakarat.....
tek kelime: muhteşem!
her bi boku eleştirdiniz, eksik kalmayın bu çocuğu da eleştirin...
2 yıldır bu kadar güzel şarkı dinlemedim..
YÜREÐİNE SAÐLIK EMRE!!!!"