En güzel inlayler

Bu fena değil bence;
MD100-large.webp

sedef severiz de hocam bu sedefin de sedefi olmuş
Gövdenin arkasına gitar bile işlemişler adamlar;
750-MD100_detail15.webp

Ama tabi bu gitar çalınmak için değil, D-100 Deluxe 50 adet üretilmiş 100.000 küsür dolarlık bi koleksiyon gitarı.

Bence inlay / kakma demek Ibanez demek, daha da özelde Tree of Life demek. Bu siteye üye olduğumda benim takma adım Vine_Inlay'di Ibanez gitarlardaki inlaylere ithafen. Bence en güzel kakmalar Ibanez gitarlardakiler (bazı diğer Japon markalarının vintage gitarlarında da benzer kakmalara rastlanıyor ama Ibanez ısrar edip JEM ile popülerlestirmiş bu akımı;
sfuep0fnzr7kyj1fdqig.webp

Hocam bunları çalarken nereye bastıklarını nasıl anlıyorlar? Ben genelde klavyenin direkt üstüne değil de klavyenin yüzeyine bakıyorum. O yüzden hiçbir şey göremiyorum. Acaba çoğu insan benim aksime klavyenin dik olan üstüne bakarak mı çalıyor?
Bi yerden sonra gitar elin, ayağın gibi bir uzantın oluyor. Sahnede karanlıkta ya da spot ışığı gözüne de vursa bile nereye bastığını kestirebiliyorsun ya da bi yandan başka şey düşünürken bile klavyeye bakmadan çalmaya başlıyorsun. Hatta kafasının arkasında solo atanlar var. Klavyeye bakmak bi süre sonra dert edilecek bi konu değil yani, hele ki 100.000 dolarlık gitarı alıp müzeye koymayacağım, çalacağım diyorsan zaten o seviyeleri yıllar önce aşmışsındır. ✌

Hocam bunları çalarken nereye bastıklarını nasıl anlıyorlar? Ben genelde klavyenin direkt üstüne değil de klavyenin yüzeyine bakıyorum. O yüzden hiçbir şey göremiyorum. Acaba çoğu insan benim aksime klavyenin dik olan üstüne bakarak mı çalıyor?
Bence sen farkında olmadan bindingdeki minik noktaları referans alıyorsun ama inlaylere baktığından dolayı inlayleri referans aldığını zannediyorsun. Üstteki bindingde pozisyon işaretleri olmayan bir gitar çalmaya çalışırsan anlarsın o üstteki noktaları referans aldığını aslında.

Gövdenin arkasına gitar bile işlemişler adamlar;
140291 eklentisini görüntüle
Ama tabi bu gitar çalınmak için değil, D-100 Deluxe 50 adet üretilmiş 100.000 küsür dolarlık bi koleksiyon gitarı.

Bence inlay / kakma demek Ibanez demek, daha da özelde Tree of Life demek. Bu siteye üye olduğumda benim takma adım Vine_Inlay'di Ibanez gitarlardaki inlaylere ithafen. Bence en güzel kakmalar Ibanez gitarlardakiler (bazı diğer Japon markalarının vintage gitarlarında da benzer kakmalara rastlanıyor ama Ibanez ısrar edip JEM ile popülerlestirmiş bu akımı;
140293 eklentisini görüntüle

Hocam bunlar ne böyle, Büşra Nur Çalar'ın kına gecesi kıyafetlerine benziyorlar.

Almak istediğim gitarlardan biri olan Schecter c1 classic modelinin inlaylerine bitiyorum. Normalde sade severim Prestige serisindeki stratlardakinden de ufak olan dot inlaylerden hatta hiç inlaysiz. Ama bu gitardakiler aşırı hoşuma gidiyor. Tabi Ibanez jemdekiler de ilgimi çekiyor.

schecter-C1-classic.jpg

Buraya net ve güzel bir fotoğraf koymak isterdim ama malesef bulamadım.

Benim için zirvede "Lucille" var. Kenarlarda birer gitar ortada "BB. KİNG" yazan adeta şiir kitabını andıran güzelim klavye, sanat eseri gibidir benim için.
images (46).webp

Çok seçici olduğum bir konu değil ama bence inlay bir gitarda görsellik konusunda tek başına tamamlayıcı değil. Şu gitarın üzerindeki inlay makuldür.

Gitarın marka modeli Dean Razorback Rust Bullseye. Kasa Zakk Wylde, Inlay Dimebag Darell'a ithaf edilmiş. Tasarımın tamamına hayran kaldım.

Fotoğrafları Reverb'den arakladım, bir abi zamanında 4800 Sterlin(??!!!)'e ilan açmış.

vwrueg8zuxrmknpv42hs.jpg

flt8nucfobyzo3t7a61q.jpg

ej0jnzpollr0r30s2mu7.jpg

p7pq0dgy91oeoz1famig.jpg

Bonus şölen:

ej0jnzpollr0r30s2mu7.webp

Geri