Merhaba arkadaslar, profesyonel degilim. En iyi ve ses olarak clear tonlar sunabilecek Metal ve Rock calmak icin en iyi pedal tavsiyeniz nedir? Tesekkue ederim
Efekt pedallari ve muzik urunlerini incelediginde firmalar urunlerini tanitirken,cok kisinin dikkatini cekmeyen cok guzel ve hassas bir ifade kullanirlar.
Hic bir firma en iyisi biziz diye reklam yazmaz, " muzisyenlerin ihtiyacini karsilamak uzere, sizin tecihleriniz uzerine, performansinizi en ust seviyeye tasiyabilecek vb vb vb."
Kimi sever kimi sevmez. Ama soyle ornek vereyim;
Az once baktim, Thomanda distortion ve overdrive olarak Bossun "eksigi fazlasi olabilir", 32 pedalini saydim. Diger efektler ve processorler haric.
Yani sadece 1 firma icin dusunecek olsak bile, istedigi seyi bilen ve gercekten enstrumani icra edebilen birisinin bu kadar pedal icerisinde istedigi tonu vermeyecek, isini, kaydini, sahnesini kurtarmayacak, ihtiyacini asgari duzeyde olsa bile karsilamayacak bir pedal bulmasi gercekten zor.
Ki birde bunlarin kombinasyonlari diger efekler ve amfiler kabinler akustik vbvbvb
Bir de muadil firmalar var daha...
Tek, Cift lambali preamp dist farkli lambalar kullananlar ve overdriveler falan hele pufff...
Boss al demiyorum tabi. Fakat istek ve ihtiyaclar o kadar fazla ve farkli ki, iyi-kotu gibi bir degerlendirme yapmak mumkun degil. Yapani gorursende kac.