Ben Tubeman'imle Tube Screamer türevi pedallardan, Joyo vintage overdrive kullanıyorum. Yani dediğim gibi 'şöyle olmalı, böyle olmalı, bu gereklidir, bu değildir' gibi bir şey söz konusu değil kesinlikle ama ben kendi adıma kenarda köşede böyle bir pedal bulundurduğum için rahat hissediyorum kendimi, yani yalnızca 'daha fazla gain' katmıyor bu pedallar sonuçta, farklı tatlar katabiliyorlar ve bu pedal benim çok hoşuma giden bir pedal. Fiyatı da uygun. Booster olarak değil de, direk clean kanalın üstüne drive olarak kullanınca da pek hoşuma gidiyor benim.
Yalnız bir dipnot, ben Crunch kanalını (channel 2) boostluyorum. Channel 3 fazlasıyla gain'li, kompresyonlu bir kanal dolayısıyla kesinlikle boost'lamaya gerek yok bana kalırsa. Yani güzel sonuç da vermiyor açıkçası bence. Yine de iyidir Tube Screamer pedalları, bence alabilirsin.
Clean'leri de güzeldir Tubeman'in, yanına da bir Comp -ben dyna comp kullanıyorum, fazlasıyla memnunum- koydun mu, tadından yenmez.
Hiçbir pedal olmazsa olmaz değil elbet, senin zevkine kalmış Wah pedalı. Ben yıllar sonra 5-6 sene önce sattığım pedalımı aldım, pek seviyorum ancak aramıyorum 🙂 Crybaby gcb-95 benim işimi fazla fazla görüyor ancak tavsiye edecek kadar tecrübe sahibi değilim, başka pedal denemedim.
Yani işin özü sen burada önerilen pedalları kendin bir incele, dene; acele etmeden oluştur setup'ını. Zaten yıllar içinde pek çok alım satım yapacaksın yüksek ihtimalle. İşe daha çok hakim oldukça ve zevklerin değiştikçe, elbette pedallar da değişecek.