Ben de fikirlerimi ve deneyimlerimi yazayım madem.
Şu anda üçüncü arabamı kullanıyorum. Peugeot 308. Bundan önce Golf, Auris kullandım.
Büyük bir ön yargıyla aldım 308 i. Auris'ten öyle tiksinmiştim ki; o anda bütçemizin el verdiği ve takas ile alabildiğimiz uygun dizel araç sadece 308 idi.
Evet, listede 2 numara ama benim gözümde bir daha alınmayacak markadır Toyota.
Mekanik bir arıza yaşamadık, ona eyvallah ama ah o elektronikler!! Araçta ne kadar ekü ( sanayi dilinde beyin ) varsa bozuldu. Garantili olmasaydı tam 8500 euro vermem gereken parça değişimi yapıldı. Her ay mutlaka Kavacık Toyota ziyaret edildi. Airbag hatası, şanzıman hatası, direksiyon hatası, immobilizer hatası, ana kart hatası...Sattım da kurtuldum resmen.
Golf'e karşı hep bir pozitif ayrımcılığım oldu. Babamın emekli ikramiyesiyle almıştık ilk Golf'ü. Lise öğrencisiydim. Araba kullanmayı onunla öğrendim. Hala da kullanır babam. Alındığı gibi temiz, sıkıntısız bir araç. Ben de ilk maaşlarımla biraz birikim yapıp üstüne de kredi alarak, büyük bir heyecanla Golf almıştım. Severek kullandım ama o da az servis sevdalısı değildi. Biraz da kötü şans sanırım. Elimizde tık demeden 16 senedir çalışan bir Golf de var. Benimki maalesef o kadar kalender bir araç değilmiş demek ki🙂
Gelelim şu andaki 308 e. İnsanlar önyargı ile dolu yaşıyor. Kendimi de buna katarım. Araba hevesimin hiç kalmadığı, az yaksın gerisini boşver dediğim bir dönemde aldık 308 i.
Sadece bakıma gidiyorum. Dizel, 6 ileri, 112 beygir. 3,8lt ortalama ile 750km gittim.Üstelik araç hıncahınç doluyken. Ses yok, kayma yok, titreme yok.
Mesela Golf'ün rölanti devri sabit durmazdı.bir türlü de çözemezlerdi o sorunu. Peugeot'ta " bu ne salak sorun ya" dediğim bir olay bile yaşamadım.
Kısmen Golf fanı denebilecek bir kişi olarak benim favorim 308 oldu açıkçası.
Bu kadar tecrübeden sonra yapılan listeler çok umrumda olur mu? Pek olmaz.
Bu iğrenç vergilerle sıfır araba alınır mı? Enayi değilsen alınmaz. Eyvallah, 308 güzel dedik de 80bin tl de verilmez yani.Yuh!
80bin euro ya Alman vatandaş Porsche alıyor🙂
Bu kadar kötü şanstan sonra Auris üstüne ufak bir ekleme ile 2011 308 alabilmek de yukarıdakinin bana bir nevi "iyiniyet göstergesi" oldu