Enstrüman ayırma

Dostlar selam, normalde bu enstrüman ayırma işini Moises'dan veya bir siteden online olarak yapıyorum ancak şu linkteki parçayı her iki yerde de denememe rağmen ayıramadım. Gitarı çıkarmak istiyorum, klavyenin üzerine soloyu atacağım ancak gitar ve klavye birleşik olarak gözüküyor. Bunun bir yöntemi var mı? Bir de sizce neden böyle bir problem yaşadım?

Ben de birkaç tane sitede denedim. Klavye ve gitarı ayıramadı. Bandlab'ın piyano sesini ayırırım dediği versiyon paralıymış, onu deneyemedim ama muhtemelen o da ayıramaz. Bunun sebebi şarkıda klavye ve gitarın seslerinin birbirine yakın olması, benzer aralıkta muhtemelen (tam incelemedim).

Ayrıca daha temiz stüdyo kaydını deneyin derim, bu kayıtta sesler konser kaydı olduğu için daha fazla karışıyor olabilir.

Son çare midisini bulup ekleyin. Yani klavye ve gitarı çıkartıp, midisinden klavyesini yakın bir ses olarak rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Dün benzer bir işlemi gerçekleştirdim. Youtube dan canlı kaydı indirip Free Online Ai Stem Splitter - Isolate instruments from a song - Voice.ai bu siteye attım. Gayet düzgün şekilde ayırıyor üyelik vs istemiyor. 3 ücretsiz hakkınız oluyor, daha sonra da tarayıcınızın geçmişini ve çerezleri temizleyip tekrar tekrar kullanabilirsiniz.
Yaşadığınız problem çözümsüz aslında. Eğer sesler frekanslar örneklemeler benzerse aynı çıktıyı alırsınız maalesef. Onun dışında eğer şanslıysanız parçanın orijinal Stem Track lerini bulabilirsiniz.

Dün benzer bir işlemi gerçekleştirdim. Youtube dan canlı kaydı indirip Free Online Ai Stem Splitter - Isolate instruments from a song - Voice.ai bu siteye attım. Gayet düzgün şekilde ayırıyor üyelik vs istemiyor. 3 ücretsiz hakkınız oluyor, daha sonra da tarayıcınızın geçmişini ve çerezleri temizleyip tekrar tekrar kullanabilirsiniz.
Yaşadığınız problem çözümsüz aslında. Eğer sesler frekanslar örneklemeler benzerse aynı çıktıyı alırsınız maalesef. Onun dışında eğer şanslıysanız parçanın orijinal Stem Track lerini bulabilirsiniz.
Hocam denedim ancak yine kabul etmiyor, burada da sonuç başarısız. Bunu manuel olarak yapabileceğim başka bir yöntem var mı acaba? Bunun için yapılmış bir plugin falan varsa belki oradan daha iyi sonuç alabilirim.

AI bazlı stem separatörlere çok güvenmeyin, başarılı olsalar da stüdyo kaydı kalitesine ayrım yapamazlar, teknik olarak imkansız. En azından günümüz itibariyle.

Selam, moises.ai ile yaptım ben, çok kısa dinledim gayet iyi ayırmış bence işinizi görür.

Screenshot 2024-12-23 at 11.33.34.webp

wetransfere attım HIM - Gone With The Sin (Live Rock Am Ring 2001) [TubeRipper.cc]-C# minor-92bpm-440hz.zip (3 gün süresi var). Olmazsa özelden mail adresi atarsanız ileteyim.

Edit:siteye yüklenmiyor 400mb oldugu icin sanırım, wetransferden devam.

Neyi kabul etmiyor? 5 dakikanın altında olacak şekilde kırpıp öyle denediniz mi?
Evet kırparak denememe rağmen olmadı.
Selam, moises.ai ile yaptım ben, çok kısa dinledim gayet iyi ayırmış bence işinizi görür.

175869 eklentisini görüntüle

wetransfere attım HIM - Gone With The Sin (Live Rock Am Ring 2001) [TubeRipper.cc]-C# minor-92bpm-440hz.zip (3 gün süresi var). Olmazsa özelden mail adresi atarsanız ileteyim.

Hocam sen nasıl bir kralsın ya... Beni bu stresten kurtardın, çok teşekkür ederim ellerine sağlık.

175869 eklentisini görüntüle

hocam farklı bir teknik mi kullandınız? konu sahibi de moises kullanmasına rağmen ayıramamıştı.

Evet kırparak denememe rağmen olmadı.

Hocam sen nasıl bir kralsın ya... Beni bu stresten kurtardın, çok teşekkür ederim ellerine sağlık.
rica ederim 5 dakikamı almadı, hep yaptığım için sorun yok.

hocam farklı bir teknik mi kullandınız? konu sahibi de moises kullanmasına rağmen ayıramamıştı.
muhtemelen ücretli sürüm kullandığım içindir, aylık 100tl civarındaydı sanırım.

Geri