Arkadaşlar selamlar, acemi bir gitarist olarak bazı şeyleri hatalar yaparak öğreniyorum 😛 gitarımın fretlerini daha parlak hale getirmek için araştırma yaparken fret zımparaları ile hafiften üstünden gitmeyi öneren postlar görmüştüm ve ilk iki fret demirinde denedim, fakat hem görüntü olarak daha mat hale geldi hem de entonasyona zarar verdi, ve 17-18. perde de 1 - 1.5 bend yaptığımda ses aniden kesiliyordu, sorunu telleri biraz yükselterek çözdüm fakat entonasyon konusunda hala sıkıntılar çekiyorum. Fretleri değiştirmem mi gerekli yoksa tesviye vb durumlarla çözülebilir mi? Onun dışında gitarın entonasyonunu daha iyi hale getirmek için için ne tür modifikasyonlar yapılabilir?
Onun haricinde gitarımın volume potansını kıstığımda gain - treble kaybı yaşadığımı hissediyorum, biraz araştırdığımda treble bleeding adında bir yöntemle düzeltilebileceğini öğrendim. Fakat buna ihtiyacım var mı yoksa ben mi öyle hissediyorum çok anlayamadım hem treble bleeding hem de diğer elektronik modifikasyonlar gitara ne kadar, ne tür modifikasyonlar düşünebilirim biraz bilgilendirirseniz sevinirim 🙂
Onun haricinde gitarımın volume potansını kıstığımda gain - treble kaybı yaşadığımı hissediyorum, biraz araştırdığımda treble bleeding adında bir yöntemle düzeltilebileceğini öğrendim. Fakat buna ihtiyacım var mı yoksa ben mi öyle hissediyorum çok anlayamadım hem treble bleeding hem de diğer elektronik modifikasyonlar gitara ne kadar, ne tür modifikasyonlar düşünebilirim biraz bilgilendirirseniz sevinirim 🙂
Son düzenleme: