dogru soyluyorsun ben bu yeni prophecy yi cok begendim mukemmel finish mukemmel tasarim hersey custom...Hocam, ilgisizlikten olmasa gerek başlığın boş kalması. Kullanmadıktan, en azından elimize alıp bir kurcalamışlığımız olmadıktan sonra ne yazsak boş ve faydasız kaçar. Memlekette Sg Prophecy kullanan sayısı bile az bildiğim kadarıyla.
dogru soyluyorsun ben bu yeni prophecy yi cok begendim mukemmel finish mukemmel tasarim hersey custom...
gibson faded les paul ile karsilastiriyorum ayni manyetikler kullanilmis gx modelinde eksigi yok fazlasi var ...
ama diger taraftan gibson in adi agir basiyor ...gercekten zor bir karsilastirma....
"Çin'de üretilen gitarın ağaç kalitesiyse, Amerika'da üretilen gitarın ağaç kaliteside aynıdır şimdi"dogru soyluyorsun ben bu yeni prophecy yi cok begendim mukemmel finish mukemmel tasarim hersey custom...
gibson faded les paul ile karsilastiriyorum ayni manyetikler kullanilmis gx modelinde eksigi yok fazlasi var ...
ama diger taraftan gibson in adi agir basiyor ...gercekten zor bir karsilastirma....
"Çin'de üretilen gitarın ağaç kalitesiyse, Amerika'da üretilen gitarın ağaç kaliteside aynıdır şimdi"
6-7 milyar Gibson'a verenler var o zaman olar keriz, bizden daha az biliyolar,(Baba parasıyla gitar alanları kast etmiyorum) Afrika maunu gerçek maundur. bknz: honduras mahoganyBiraz ön yargılı bir yaklaşım bence. Arada çok ta büyük uçurumlar yok Gibson açısından. Zaten 2001 yılından beri üretimlerde Güney Amerika ağaçları kullanılmıyor ki. Gibson üretimlerinde ağırlıklı olarak Afrika ve Asya maunlarına döndü. Kaldı ki biraz da bu yüzen 2001 sonrası üretimlerinde kalite açısından bariz bir düşüş var.
Tersine, Çin'e taşınma sonrası Epiphone'ların kalitesinde de yükselme var. Denediğim Çin G-400'ler gayet iyilerdi, amiyane tabirle "kamyon gibiler"di. Hatta bazı modellerin o çok övülen Kore üretimlerinin gövdeleri 3-4 parça iken, şimdi o modellerin güvdeleri adam gibi tek parça olarak üretiliyor. Fabrikanın Çin'e taşınmış olması sizi yanıltmasın. Epiphone'un Çin'deki fabrikasının başında denetleyici olarak yine Amerikalı luthierler duruyor. Ha demek değildir ki Epiphone dünyanın en iyi gitarlarını üretiyor. Olay bir gitarın Çin veya Amerikan menşeli olmasında değil, üretim kalitesinde bence.
Not: Yazdıklarımdan "Çin'in replika veya merdiven altı üretimleri iyidir, Amerika'nın pek çok özenli üretimleriyle kafa kafaya kapışır" gibi bir anlam çıkarılmasın. Saçma bir bakış açısı olur zaten. Yazdıklarım Gibson ve Epiphone için geçerlidir sadece.
6-7 milyar Gibson'a verenler var o zaman olar keriz, bizden daha az biliyolar,(Baba parasıyla gitar alanları kast etmiyorum) Afrika maunu gerçek maundur. bknz: honduras mahogany
burda yapilan karsilastirma bence gayet dengeli"Çin'de üretilen gitarın ağaç kalitesiyse, Amerika'da üretilen gitarın ağaç kaliteside aynıdır şimdi"
Sağolsun hackeiommi arkadaş beni bilgilendirdi honduras maunu Afrika'da değil orta Amerika'da yetişiyormuş benim gibi yanlış bilenler olabilir...6-7 milyar Gibson'a verenler var o zaman olar keriz, bizden daha az biliyolar,(Baba parasıyla gitar alanları kast etmiyorum) Afrika maunu gerçek maundur. bknz: honduras mahogany