birkaç haftadır bu baslik altinda yapilan yorumlari hayret ve saskinlikla takip ediyorum. bu saskinligimin nedeni ise icinde bulunulan sartlari bilmeden, oturduklari yerden ahkam kesen bazi arkadaslardir. nofear`in yorumunu okumadan once boyle bir cevap yazmayi dusunmuyordum. hatayi kendimizde bulmaya calisiyodum, ancak ayni dusuncelere sahip arkadaslari gorunce boyle bir cevap vermeyi uygun gordum.
Forlorn...Till Dawn klibi mekan, isik,kamera, kurgu, ozel efecktler gibi produksiyon ve post produksiyon masraflari piyasa icin gercekten komik bir rakama cekilmistir. (isteyen arkadaslara ozel mesajda harcanan ucreti soyleyebilirim) burda reji olarak bizim gorevimiz, bu butceyle grubun isteklerini de goz onunde tutarak(performans klibi ve öge olarak atesin kullanilmasi) bir film teslim etmekti. reji olarak (yonetmen ve goruntu yonetmeni) biz isimizi eksiksiz yaptigimizi dusunuyoruz. bir kac elestiriye gelince (ozenti olmus vs gibi) hayatinizda kac tane turk black metal klibi izlediniz diye soruyorum. Diger buyuk gruplarin kliplerini baz alarak yorumlar yapilirsa da bu bizim icin bir gurur kaynagidir. cunku onlarin hepsi yuzbinlerce dolar butceli filmler. burda bir elestiri de iyi bir film icin illa yuksek butceli bir produksiyon mu gerekir? diye olabilir. buna cevabim ise bir black metal klibi ise gercekten produksyonun guclu olmasi gerekir.
Kesinlikle ogrenci olmamizin arkasina siginmadan yapilan elestirilerin yukardaki sebepler goz onune alinarak yapilmasini rica ediyorum. tabiki hic kimse bir eseri sevmek yada begenmek zorunda degildir. ancak yapilan yorumlarin da saygi cercevesi icinde yapilmasi gerekir diye dusunuyorum.
Cagri Güven