bende ex-400 var kievden 750 dolara aldım, sıfır. burada gitarlar ucuz türkiyede 900 euro çekti pera aynı gitara. öncelikle bu gitar hakkındaki ağırlık konusunu konuşacak olursak, gitar çok hafif bir gitar, yani gövdesinin boyutuna baktığınızda çok ağır bişey bekliyorsunuz hele de önceden les paul kullandıysanız bayaa gözünüz korkuyor fakat elinize aldığınızda ne kadar hafif olduğunu gördüğünüzde içiniz rahatlıyor. ayrıca oturarak ya da ayakta çaldığım en rahat gitarlardan. gitarın klavye özellikleri les paul tarzında, manyetikleri zaten canavar, hem cleanler hem drivelara çok iyi cevap veriyor. şekil desen şekil. daha ne istiyorsun 😀 ben black diamond modelini de kullandım fakat beğenmedim, görünüş olarak o kadar da güzel durmuyor, kontrol düğmelerinin etrafındaki plakayı biraz fazla delmişler falan hoş olmamış. ayrıca gitarı çok ağırlaştırıyor ve öne eğilmesine sebep oluyor. ben pek hoşlanmadım yani üstüne para vermeye hiç değmez bence. ama ex-400 çok güzel bir gitar, piyasada alabileceğin en iyi explorer kasa gitar diyebilirim. ben de almadan önce çok gitarlar denedim fakat hiçbiri bunun gibi değil. epiphone goth explorer falan vardı, ama manyetikleri aktif değil onun. bir de esp nin modern görünen kasası ve kafası çok hoşuma gitti. beğenmediğim sadece bir tek şeyi var, ilk zamanlar kullanması biraz zor oluyor ayakta solo falan çalmak için özellikle, gitar şekil olduğu için en uygun duruşu bulmak zor oluyor, fakat zamanla alışıyorsun ve hiçbir problemin kalmıyor.