En son çıkan King modeller ve MIII hariç Grassroots gitarları genel olarak kimseye tavsiye etmiyorum. Son çıkanların çoğu artık Kore ve Endonezya'da üretiliyor zaten Japon değil ve fiyatları LTD ayarında.
Bahsettiğin 48S modelinden ilk çıktığı 2007 yılında bir adet yeni almıştım, sırf merak ettiğim için, 40000 Yen civarına (900 TL falandı, sıfır fiyatı). Bence rezalet bir gitar. Sözde Malmsteen modeli gibi birşey yapmaya çalışmışlar ama Fender ile alakası yok; kötü bir kopyası diyebilirsin. Genelde bunu alanlar zaten üzerine YJM manyetik çakıp kullanmaya çalışıyor ama ben zahmet etmedim bile. Şanslıydım, aldığım fiyattan verdim birine. 1-2 ay bende kaldı ama hiç memnun kalmadım. Bendekinin gövdesi akçaağaç idi ama ıhlamur hatta resoncast olanları da var, illaki alacaksan aklında bulunsun. Grassroots gitarların genel özelliği zaten, her sene değil neredeyse her ay modeller değişmese de gitarlarda kullanılan malzemeler sürekli değişiyor. Elde kalan malzemeyi Allah ne verdiyse neresi boştaysa kullanıyorlar, Ibanez stratejisi.
Bence scalloped takıntın varsa sahip olduğun veya olacağın kaliteli bir gitarın sapına bu işlemi yaptırt; piyasada bir sürü gayet iyi lutye var. Hiç uğraşma Grassroots falan.. Nasıl Fender'in Squier'i var, Grassroots'da ESP'nin veledi, kalite çoğunlukla yerlerde sürünüyor.