Teşekkür ederim, ben biraz daha araştırayım bakalım neler öğreneceğim.Yeni ESP'ler sadece Japan Custom Shop ve ESP USA
Eski ESP'ler E-II
Eski Deluxe LTD'ler LTD Elite.
Eski model ESP'ler EII oldu anlayacağınız ilk foto custom shop değilse aynı kalite gitarlar.
Benim bildiğim Deluxe serisi hala üretimde ama Elite serisi üretimde değil. Zaten Deluxe serisi Kore üretim, Elite ise Japonya üretimiydi. Yeni E-II serisi de Japon gitarlar.Yeni ESP'ler sadece Japan Custom Shop ve ESP USA
Eski ESP'ler E-II
Eski Deluxe LTD'ler LTD Elite.
Eski model ESP'ler EII oldu anlayacağınız ilk foto custom shop değilse aynı kalite gitarlar.
Teşekkür ederim esp markasındaki kalite hiyerarşisini az çok kavradım. Ama hala aklımda kafa farkındakının sebeb olduğu tel uzunluklarının sese etkisi nin olup olmadığı var. Sabit Köprüden sonra devam edip gövdeye giren teller sustain i arttırıyorsa kafadaki kısımında bir etkisi olması gerekmiyor mu? Yoksa abartıyor muyum? En azından gitarın ses rengini etkiliyor olması gerekmiyor mu?Şirketin marka stratejisi, butikleşme ve ürün gamı konumlandırma hareketleri bunlar. Şunu söyleyeyim daha önce 3 farklı ESP Eclipse'im oldu, şu anda da E-II Eclipse sahibiyim... aaağbi E-II'ler dandik, kalite düştü, ustalar değil de çıraklar üretiyor, nerede eski ESP'ler gibi geyiklere bakmayın. Aynı gitar, o kadar.
Birazda solak olmak bütçem dahilinde beni schecter a itti. F/P olarak sizle aynı fikirde olan çok. ESP ise biraz uzaklarda ama hayalimdeki yerini aldı bir kaç gün önce🙂 şimdi solak solak bakınıyorum hh dizilimli ve single a geçiş butonu olan superstratlara, ama bu gidişle bulamayacağım sanırım🙁Schecter F/P olarak çok iyi bir marka. En az 7-8 farklı seri ve model çalmışımdır, hayal kırıklığına uğratan olmadı. ESP ise bambaşka bir lezzet.