Omen extreme 6 çok kullandım ama LTD MH-350 kullanmadım. Şekil olarak bence LTD daha güzel ve albenili. Köprü ikisinde de aynı FR Special. Sap ve manyetik en büyük farklar ikisinin arasında.
Schecter sapı Fendervari kalınlıkta 20 --> 22 mm (lakin üç ayrı Omen extreme gitarım oldu zaman içinde, üçünün de sapı farklı kalınlıkta gibiydi, bence sanki tam da o ölçüleri tutturmaya çalışmıyorlar fabrikada). LTD daha ince ve dar sap gibi duruyor. Omen extreme sapını severim ama ince sapı da severim.
Schecter pasif, hafifçe boğuk ve kapalı ton veren (Dimarzio ve SD gibi manyetiklere göre), split coilde başarılı single coil tonlarına sahip, rock ve pop için bir alt-orta sınıf gitar stok manyetiği için gayet iyi manyetikler taşıyor. Yeni kullanıcıyı veya gitardan çok yüksek beklentileri olmayan genel kullanıcı için ben birçok tarza gelen manyetikler. LTD'de ise aksine metal ve hard rock dışında hiçbir işe yaramayan EMG'ler var. Clean'lerinden anca metal ballad clean'leri olur. Ama drive ve hi gainde çok temiz dip gürültüsüz, Schecter manyetiğinden daha dolgun, çamurlaşmayan, kat kat daha başarılı tona sahip. Yani Schecter çok işi ortalama düzeyde yaparken EMG bir işi çok iyi yapıyor. Tercih meselesi.
Son olarak, LTD uzun süredir kullanılmamış ama nasıl muhafaza edilmiş? Fretleri aşınmış mı, çentiklenmiş mi bunlar önemli. Gerisi temizlik ve bakımla halledilebilir şeyler.
Eğer ağırlıklı kullanım metal ve hard rock olacaksa ben olsam LTD'yi alırdım. Daha gösterişli, sapı daha türe uygun, manyetikleri de bu alanda dünya standardı olmuş marka.