Birincisi gibson lp ile metal yapılır, burada yapılmışı var, hem de stock manyetiklerle. Ikincisi nasıl bir metal ve nasıl bir ton? Şimdi black sabbath da metal, deicide de metal. Niye peşinen aktif manyetik seçimi? Bunları bi sorgula bence.
Söyledigin gitarlar arasında da bence epiphone. Schecter lp kasa calmadim ama 1 adet Schecter sahibiyim. Gozlemim özellikle alt segmentte son yıllarda Schecterların kalitesi düşüyor.
Ec1000 hicbir zaman hazetmediğim bir gitar. Lp şekilli ama çok hafif ve ince. Ec401 daha çok hoşuma gitmişti. Les paul şöyle ele gelecek, ağır olacak bence. Ne kadar çok agaç o kadar çok ton fikrimce. Söylediklerin arasında buna en çok yaklaşan epi.
onun dışında önerebileceğim Prs se singlecut, tremonti veya 245. Fiyat/performans oranı çok yüksek.
Hocam ağır LP'ün sağır olma ihtimali var maalesef. Ama hacim konusunda katılıyorum. İşçilikte ve ağaç seçiminde bir özensizlik yoksa kesinlikle sounda yansıyor.
@YakuzaVenom seçtiğin gitarlar zaten metale yatkın gitarlar. Ama denersen her birinde farklılıklar algılayacaksın. Fakat gitarın yanında maksadına göre (ev, sahne, amatörce kayıt vs.) iyi bir amfi de bulman şart.
Son düzenleme: