@ENDERBABA 'nın yorumuna tamamen katılıyorum. Amfi ve kabin simülasyonu gerçekten çok önemli.
Bazı amfi simülatör pedalları her ikisini de barındırıyor. Bu şekilde her ikisini de barındıran modellerin bazılarında send/return var bazılarında yok.
Bazı amfi simülatör pedalları sadece amfi simülatörü olarak çalışıyor ve kabin simülatör özelliği yok.
Ucuzu kötüdür pahalısı iyidir diyemem. Zevk meselesi olduğunu düşünüyorum.
Özellikle ucuz ürünlerden bir kaç örnek verip kendi yorumlarımı eklemek isterim:
Joyo American ve Joyo British modelleri Fender ve Marshall tarzı amfi ve kabin simülatör pedalları. Bu ürünleri belli bir volume/gain ve eq ayarı ile çok beğensem de full clean'de dursun önüne drive pedalı arkasına delay&reverb pedalı koyup kullanayım dediğimde beğenemedim.
Joyo Clean Glass ve Joyo Golden Face modelleri de Fender ve Marshall tarzı amfi simülatör pedalları. Bu ürünler sadece preamfi katını modellediklerini iddia ediyorlar. Kabin simülasyonu barındırmıyorlar.
(Joyo ile mailleşerek teyit etmiştim) Bu modelleri preamfi olarak kabul edip önüne drive arkasına delay&reverb pedalları koyduktan sonra bir de kabin simülatöründen geçtikten sonra referans monitörüne ve/veya sisteme gidecek şekilde kullandım ve çok çok beğendim. O kadar çok beğendim ki Joyo markasının bütün preamp modellerini aldım.
(Fender/Orange/Vox/Marshall/Mesa tiplerini)
Devamında kabin simülatör olarak Mooer Radar, H&K Red box ve H&K Red box
(MS Pozitron klon) kullandım. Hepsi güzeldi ancak en çok Mooer Radar'ı beğenmiştim.
Mooer'in
(US Deluxe gibi) kendinden kabin simülasyonu olan, hem clean hem drive kanalı olan hem de kabin simülasyonu açılıp kapatılabilen modelleri de mevcut. Bunları da denedim fena değillerdi ancak Joyo modelleriyle daha mutlu oldum. Çünkü delay ve reverb efektlerini preamp ile kabin simülasyonu arasında daha çok beğeniyorum.
AMT markasının bi tık daha pahalı ürünleri var. Preamp olarak güzel ama cab. sim. olarak yine mooer radar'la daha güzel oldular.
(bu modellerde send/return olması çok güzel)
Özellikle nispeten ucuz sayılabilecek modellerden bahsetmek istedim ki denemen kolay olsun. Bu aletlerin ikinci elleri de hızlı satılır. Denemeni öneririm. Beğenmezsen küçük bir zararla elden çıkarabilirsin.