Paran olduğu kadar bu işi halledebilirsin, ekipmanını alırken de bütçeye göre davranacaksın bu kadar basit. Ferrari alıp benzine para bulamamaya benziyor yani bu.
Lambalı amfinden kayıt yapmak istiyorsan bunun iki yolu var. Birincisi ses kartı ve mikrofon alacaksın, mikrofonlayacaksın. İkinci yol, ses kartı ve Ultra-G alıp power amp-kabin arasına gireceksin, XLR çıkışından da ses kartına. Bunu yaparken dikkat etmen lazım ama. Bu iki seçenek dışında hiçbir şekilde kayıtta lambalı amfini iyi bir verimle kullanamazsın.
Kayıtta tamamen amfini kullanmayacaksan opsiyon çok. istersen pod kullan, gdi21,gt-2 kullan, istersen amfinin preampına dibox gir, istersen guitar rig kullan.. Benim imzamdaki myspace'imdeki kayıt gt-6 dan laptop mic girişine mesela. Ama önce ne yapmak istediğine karar ver yani..
----------
TS'yi beğenmedim diyorsun, TS sound'a çok fazla renk katan bir pedal değildir. Sadece yuvarlaklaştırır soundu, zaten bu yüzden lambalılarla iyi sonuç veriyor. Amfinin karakterini öldürmez boost için kullandığında. Youtube vidyolarında çoğu amfinin ne olduğu bile anlaşılmıyor, hangi vidyoda neyi beğenmedin çok merak ediyorum hakkaten. Adam mesa markIV vidyosu koyuyor, zoom505'ten bilgisayar hoparlörüne girmişsin gibi sound var. Önyargıyla yaklaşmadan önce dene aleti bi yerden bi şekilde bulup, sonra karar verirsin.
EQ'daki gain hiçbir anlam ifade etmiyor, sadece sesi yükseltip alçaltır. Preamp gain katı gibi değil yani. Neden 10bant'ın peşinde koşuyorsun onu da anlamış değilim. Arabanın silindir sayısı değil ki bu. 7bant yetip de artacak bile.
Xt live süperdi diyorsun, madem öyle neden gidip lambalı bir amfi aldın bunu da sormak isterim yani. XT Live'ı müzik setine de girerdin, USB girişinden PC'ye de, heryerde, her ortamda da aynı tonu alırdın. gt-2 alacam desen, gt-2'den pc'ye çıkarak yapacağın kayıttaki ton ile gt-2+amfinden alacağın ton aynı olmayacak baştan söyleyeyim. Zaten öyle yaptıktan sonra lambalıya ne gerek var en başından?