duvarlar için birşey düşünüyor musun?
al işte bi tane daha 😀Duvarları yumurta kolisiyle kapla.
yeni stüdyo yalıtımı yaptım kesinlikle çok pis bir iş hiç kimseye tavsiye etmiyorum takın kulaklık öyle çalın 😀
işin şakası bir yana taş yününü kalekimle yapıştırıyorsunuz plaka şeklinde 80 civarı yoğunluklu bulabilirseniz işinizi görecektir taşyünü üzerine kontraplak benzeri birşeyler çakabilirsiniz yalnız aralarda ne kadar boşluk olursa o kadar iyi sesi o kadar kırar.yoğun yalıtımı kolonlara uygulamalısınız.iletimin çoğu oradan oluyor kolon köşeleri özellikle.taş yününü kaplarken maske takmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.piramit akustik süngerlerden kullanmalısınız onlarında yoğunlukları önemli çok ince olmamalı.akustik işide çok detaylı yansıtıcı kırıcı malzemeler kullanmak gerekiyor ama ev için size en pratiği tamamen kırıcı yani piramit kullanmak olacaktır.
ayrıca kalibel denen bir malzeme daha var taşyünü+alçıpan kullanmadım ama işe yaradığını duymuştum daha pratik olabilir ev için.
yinede hiç girişmemenizi öneriyorum ya gidin stüdyoya verin 10tl çalın yada takın kulaklık çalın bu kadar uğraşıya değecek bir şey değil.
yumurta kabı yalıtımda hiç bir işinize yaramaz.akustiktede %1 oranında belki etkili olur. 🙂
soracağınız başka şeyler olursa memnuniyetle cevaplarım.
yapacak arkadaşlara çok kolay gelsin diyorum..😉