Expression pedal yuvasına momentary tip footswitch bağlamak?

• Konuyu açan Konuyu açan barrios
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu fikir geçenlerde yaptığım Nux Cerberus güncellemesi sonrasında aklıma geldi. (Uygun bir kablo ile expression pedal girişine footswitch de bağlanabiliyor artık).

Elimde whammy efekti için kullandığım bir efektör var; bunu expression pedal ile kontrol ediyorum. Acaba bunu da aynı Digitech Ricochet gibi basıldığında aktive olan ve bırakıldığında devreden çıkan bir footswitch ile kontrol etmek mümkün olamaz mı diye düşündüm.

Fakat işin elektrik kısmına dair bir fikrim olmadığı için bunu bir araştırmak istedim. Zaten elimdeki amfi footswitch ile filan denediğimde herhangi bir sonuç alamadım, belli ki bu iş biraz daha karışık. Ama mümkün olması halinde de ciddi kolaylık sağlayabileceğini düşünüyorum.

Böyle bir şey pratikte mümkün mü sizce?

abi sıkıldıkça konu açıyorsun sanırım 🙂
Yaranılmıyor size. Ben konu açmasam Duman tonu ve amfi tavsiyesi ile uğraşacaksınız 🤣
Şaka bir yana, ciddi ciddi soruyorum. Sorduğum bazı şeyler biraz eski kafalı kalıyor galiba, çünkü millet bugün ton dendi mi dijital modelleyiciden başka bir şey anlamıyor. Ben ise inadına amfinin önüne bir şeyler bağlayıp çalma kafasındayım.

Exp pedal girişine normalde toogle / momemtary switch bağlanmıyor. Exp girişi 1/127 arasındaki MIDI sinyalini seviyelendirdiği için. Cihaz üstünde Belirtilmemişse sorun oluşturur.
Momentary ayağını kaldırdığında devreden çıkar, basılı kalmaz. Ancak o tip bir pedal yine EXP kısmına bağlanmıyor.

Şaka bir yana, ciddi ciddi soruyorum. Sorduğum bazı şeyler biraz eski kafalı kalıyor galiba, çünkü millet bugün ton dendi mi dijital modelleyiciden başka bir şey anlamıyor. Ben ise inadına amfinin önüne bir şeyler bağlayıp çalma kafasındayım.
Bir de "ton yazmak" diye bir şey türettiler. Ton yazılan bir şey değildir; ayarlanır... Manyetiğinin ayarı yok, gitarının entonansından haberi yok; Dijital dedin mi laf kondurmaz; "-IR şöyle, IR böyle.."
Her gün stüdyoda daha gitarına Jack takmayı beceremeyen insanlar ile uğraşıyorum. Dünyanın en iyi amfileri var, adam getirmiş rüyasında göremeyeceği Mese Boogie Dual RECTIFIER a Zoom prossesör bağlayıp patlak su motoru sesi çıkarıyor. Bir prossesörün nihai amacı zaten fiziksel bir amfiyi simüle etmektir. Amfinin kendisi var, neden simülasyonu ile uğraşıyorsun? Anlamak mümkün değil....

Son düzenleme:

Geri