Film aslında çizgi fimden değil, çizgi romandan uyarlandı. Çizgi film de çizgi romandan uyarlandı 🙂 Bilmenizi isterim ki Elektra, X Men, Spiderman, Fantastic 4 dahil süper kahramanlarla ilgili aklınıza gelebilecek bütün filmlerin orjinalleri çizgi romanlar olup çocukluğum onları okumakla geçmiştir 🙂
Diğerleri gibi bunu da izledim, aynı onlar gibi bunu da zayıf buldum ama kötü de sayılmaz.
Çizgi romanların başlangıcı bellidir, ancak yazılıp çizilmeye devam ettikleri sürece sonları belli değildir. O yüzden bu sinema uyarlamalarında ilk film genellikle karakterlerin oluşumunu anlatmakla geçer. Bir de istisnasız bütün uyarlamalarda konunun bir yerinde gerçek hikayeden sapma vardır ki benim gibi okuyucuların kabullenemediği bir durumdur 🙂
Bu filmde de kahramanlarımız uzayda çeşitli ışınlara maruz kalarak bazı güçler kazanıyorlar, bunda sorun yok, orjinale uygun. Ancak baş düşmanları Victor Von Doom öyle bir anlatılmış ki alakası bile yok. Tamamen uydurma. İsmi dışında orjinaliyle alakası yok.
Genel anlamda film karakterlerin neden bu hale geldiklerini araştırıp eski hallerine dönmek için çalışmaları ile geçiyor ama finalde durumu kabullenip fantastik dörtlü haline geliyorlar, takım çalışmasıyla kötü adamı yeniyorlar.
Kesinlikle daha güzeli yapılabilirdi diye düşünüyorum. Marvel bu Hollywood işini biraz abarttı aslında.