Thrashheaven; Nobody'nin verdiği yanıt belki biraz iğneleyici olduğu için hoşuna gitmemiş olabilir. Ama söyledikleri bence de doğru. Fender clean tonu sadece manyetik ile ilgili bir şey değil; ancak muhtemelen sen ve başka bir çok kişi de meseleyi sadece bu şekilde düşünüyor. Hatta kimileri o sesin ancak Fender marka gitardan çıktığını filan bile düşünüyor ki, "Fender'e özel bir şey mi ?" şeklindeki sorun aslında biraz da buna karşılık geliyor. Diğer taraftan, bilmemek de ayıp değil.
Aşağıda Alshain isimli kullanıcının bir mesajını alıntıladım; durumu en güzel özetleyen o, senin soruna da yanıt veriyor:
"Strat tonu da strat tonu, hep söylüyorum, strat tonu dediğiniz şey alması en kolay tonlardan, ihtiyacınız olan şeyler; kızılağaç ya da dişbudak gövde(ıhlamur, kavak ve ceviz de olur, ancak has twang akçaağaç ve dişbudaktan gelir), akçaağaç sap, single manyetik ya da coil split edilmiş aşırı güçlü çıkışlı olmayan bir humbucker."
Yapabileceğin en iyi şey coil split edilmiş (single coil olarak da çalışabilen) bir humbucker kullanmak. Ama, maun kasa üzerine maple kaplama olduğunu tahmin ettiğim gitarının Fender kadar parlak tını vermesini beklemek yine de gerçekçi olmaz.
Buna ek olarak, her güzelin bir kusuru olduğunu da eklemek lazım. O parlak temiz tonları veren single manyetikler distortiona hiç gelmezler ve gürültülü olurlar. Ben senin yerinde olsan o canım Duncan 59'a hiç dokunmazdım. Sadece clean arpej çalmak için filan o temiz tonu istiyorsan bunu preamfi-prosesör üzerinden halletmeye çalışabilirsin.