yaptığınız ucuz popülizmdir. entonasyonsuz hiçbir enstrüman çalınmaz.
entonasyona takılmayan enstrümanist ya işine saygı duymuyordur ya da kulağı duymuyordur. gerçekten duysa rahatsız olur.
ülkede entonasyona takılmayanlar bi dünya olduğu için bu kadar çapsız vokalist piyasada ve iyi olduklarını düşünen diğer duymayanlar sayesinde berbat işlerini ve performanslarını müzik diye kakalıyorlar. hani sizin gönderiye gelen beğeniler gibi düşünün...
takılın efendim, her şeye takılın. illa ucuza, kolaya kaçacaksanız tahta kaşık çalın. hoş, bu kafayla onu da baştan savma çalarsınız.
çocuk iyi niyetle ve enstrümanına duyduğu saygıyla bi araba yazı yazıp soru sormuş. tavır bu mu?
entonasyona takılma yaşını da bizlerle paylaşırsanız, bu engin bilgilerinizden, tüm değerli sebep ve argümanlarınızdan hepimiz faydalanmış oluruz.
kardeşçim, bildiğin ve inandığın yoldan ayrılma. tüm hayatın boyunca bi dolu ucuzcuyla benzer sebeplerden karşılaşacak ve bir dolu mühim detayı kenara bırakman yönünde tavsiyeler alıp duracaksın. herhangi bir enstrümana istediğin kadar çalış; ne kadar duyuyorsan o kadar çalıp söyleyebilirsin. bugünkü yetinle de yetinmeyip duyumunu geliştirmene devam etmen benim tek tavsiyem olacaktır.
gitar meselesine gelince; forumda ve çevrende sıklıkla duyacağın gibi, alacağın gitarı denemeden alma. bahsettiğin meksika gitarlar az buz malzemesi, konstrüksiyonu ve fabrika çıkış kontrolü olan gitarlar değil. piyasada zor da olsa bulabileceğin çok iyi squier gitarla da var tabii. biraz da şans işi bu. aklına koyduysan, kovalaman gerek. fret işçiliği, sapı, entonasyonu seni tatmin edecek bir gitara, illa öyle bahsedildiği gibi 2000 doların üstünde paralar vermen de şart değil. mutlaka kendin dene. hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum ama çok fazla alternatif deneme şansın yoksa, gerçekten çok güvendiğin kişilerden denemelerini isteyebilirsin. bu yöntem yüzde yüz sağlıklı olmasa da, alet hakkında bi fikir edinmen açısından da faydalı olacaktır.
herkese iyi geceler.