Makale/Tutorial Fender Player II Hakkında

Merhabalar.

Gitarı bugün Zuhal' de denedim. Eski Player serisine göre çok güzel iyileştirmeler gördüm. Sap çok rahattı ve en önemlisi Pau Ferro yerine gerçek gül ağacı kullanılmış olması. Klavye resmen ipeksi bir hal almış almasına ama bu gitarı aldığınız zaman (HSS) bridge manyetiğini ve burguları acilen değiştirmeniz gerekiyor.

Sap manyetiğine bayıldım jın jın ton sevenler için oldukça iyi bir manyetik ve dengeli ama bridge için onu diyemeyeceğim. Hambucker desem değil single desem hiç değil. Manyetikte kendisinin ne olduğunu pek bilmiyor. Klavyeyi tekrar etmekte fayda var mükemmel bir klavye ve yağ gibi kayıyor. Ayrıca çok rahat bir sapı olduğundan dolayı hem sololarda hem de bare basımlarında oldukça güzel bir gitar olmuş. Ben özellikle kırmızı rengini denedim ve gül tuşe idi. Maple olanların da da ince bir cila atılmış ve oldukça rahat bir çalımı var denilebilir.

Bana göre en büyük sıkıntısı köprüde bulunan tremolo kolunun vida yuvasındaki o büyük boşluk, Fender markasına göre yapılmış en kötü tremolo kollarından birisi olabilir. Hiç güven vermiyor. Nasıl anlatsam bilemedim ama sanki siz frene basıyorsunuz da 2 saniye sonra algılıyor gibi bir boşluk. Resmen yapamamışlar. Benim Kore 95 Squier' im de de var bu sorun.

IMG_4640.webp

Gitarın işçiliği konusunda herhangi bir eleştiri pek olmayacak. Bulunduğum ortam fazla aydınlık değildi bu yüzden de işçilik detaylarını fazla göremesem de göze çarpan hiçbir şey olduğunu düşünmüyorum.

Görüşmek dileğiyle.

Son düzenleme:
Deneme değil direkt kendime aldım. İşçilik müthiş 1 tane bile kusur yok fakat bende hss var humbucker için söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Beğenmedim mid ve neck çok hoş ama oraya nasıl bir modifiye yapılabilir ilerde bi bakınacağım.

Ben Player II advanced ve de başka bir yeni seri olan modifiedi çok merak ediyorum.
Özellikle de sarı rengi her ikisinde de mükemmel.
Advanced serisinde abanoz klavye, kilitli burgular, Seymour Duncan HH manyetikli Telecaster çok çekici geldi.
Modified serisinde ise yine kilitli burgular, noiseless single manyetikler ( HSS sece ego de var), köprü de paslanmaz çelik malzeme kullanılmış.
Resimdeki Advanced serisi, Ferrari Yellow rengi 😍
Deneme imkanı olan varsa denesin, fikirlerini paylaşsın, iyice GAS'a geleyim
0147331355_fen_ins_frt_1_rr.webp

Ben Player II advanced ve de başka bir yeni seri olan modifiedi çok merak ediyorum.
Advanced serisinde abanoz klavye, kilitli burgular, Seymour Duncan HH manyetikli Telecaster çok çekici geldi.
Modified serisinde ise yine kilitli burgular, noiseless single manyetikler ( HSS sece ego de var), köprü de paslanmaz çelik malzeme kullanılmış.
178467 eklentisini görüntüle
Şimdi siz söyleyince farkettim ben de şunu merak ettim player modified ile player plus arasında radius ve push pull hariç fark yok ama manyetik olarak acaba ne farklılık var.

Şimdi siz söyleyince farkettim ben de şunu merak ettim player modified ile player plus arasında radius ve push pull hariç fark yok ama manyetik olarak acaba ne farklılık var.
Plus modelinde Noisless manyetik + kilitli burgu
178467 eklentisini görüntüle
Bunu çok aradım ama bulamadım abi malesef.

Bulabilir misin abi o yayı? Berbat bir his.

Solomusic'ten almıştım bir ara. Boşluk hissini alıyor. Normalde sıfır stratların yuvasında yay var sanki, hatta düşmesin diye üstünde bir etiket oluyor.

Solomusic'ten almıştım bir ara. Boşluk hissini alıyor. Normalde sıfır stratların yuvasında yay var sanki, hatta düşmesin diye üstünde bir etiket oluyor.
Abi süper oldu çok teşekkür ederim, aldım.

Geri