yorum yazdın altta yanıtla ya tıklayıp yayınlıyorsunya onun yanında dosya yükle var ordan
Fender'e gönderdiğim mailin cevabını sizlere yukarıda yolladım. 1980/1981 diye ben söylemiyorum, zaten de konunun uzmanı olmadığım için birşey iddia etmem doğru olmaz gelen mail 1980/1981 diyor.Fakat bir yalnışlık olduğu kesin.Fender 1980/1981 diyor, sizde 1987/1988 diyorsunuz hangisi doğru bende anlayamadım.Konuyu netleştirmek lazım sanırım.Ancak 1987 bile olsa nereden bakılsa 25-26 yıllık bir gitar .Üzerinde de yazdığı gibi. Kore ve seri numarası renginden dolayı da belirttiğim gibi 87-88 olabilir.
Fender'in uzakdoğu üretimi 65 yılında tel üretme amaçlı kurulup ilk Squire serisi gitarlarını da 82 yılında üretmeye başladı. Yani 81 olması mümkün değil.
Anladım; teşekkür ederim ilginize.oldukça bilgilendim sayenizde.Sıra artık şu gitarı öğrenmeye geldi🙂Şundan kaynaklı olabilir. Örneğin Meksika serisi gitarlar MZ1XXXXX şeklinde.
M:Meksika
Z: Zero yani 0
İlk rakamda yılı belirtir.
Yani böyle bir seri numarası 2001 Meksika üretimi olduğunu gösterir. Sizin gitar da bu mantıkta
E:Eight
1'de yılı olduğu için 81 demiş olabilirler. Ama dediğim gibi 81'de Squire üretimi yoktu.