Şöyle küçük küçük bilgi vermeye başlayayım🙂Pirinç ve çelik olunca ağırlık bazında titanyum ile arasında ne kadar fark oluyor ? Onu da bir öğrensek çok iyi olur. Güzel çalışma. Fiyat da uygun.
Aynen dediğin gibi MIM blok tremolo kolu hariç her şeyi ile uygun. o delik biraz yukarıya delinecek o kadar. Elimde sx bloğu mevcut.Aslında varya.. Su SX camiasına da bir iyiliğiniz olsa diyorum.. Köprüyü değiştirmeden sadece blok upgrade mümkün olabilmesi için onunda ölçülerini çıkartsanız..
Aslında SX köprüsü MIM Fender stratlarınki ile aynı ama blok takıldığında bu sefer tremolo kolu deliği birkaç mm ileride kalıyor ve kol yerine oturmuyor.. Sadece blok üzerindeki kol deliğinin biraz yukardan açılması yeterli olacaktır..
Doğru diyorsun kardeşim onu da bi ölçeyim ben🙂Dediğim o ki.. SX in en zayıf ve upgrade gerekn parçaları üst eşik ve köprü bence.. Hadi üst eşik kolay.. Ama köprüsü zamaktan yapılı ve şaka gibi.. Uyan adam gibi ve hesaplı bir blok ile SX 'e sınıf atlatmak sustaini arttırmak mümkün.. Böyle bir çalışmayı yapar ihtiyacı karşılarsanız hem SX ciler için büyük hizmet olur hem de epey taleple karşılaşırsınız gibi geliyor bana
Aslında araştırma yapmadım. Sadece en iyi tremolo block materyali hangisi diye baktım. Titanyum olduğunu gördüm ve titanyumdan yaptım🙂 Nedenini araştırmadım ama siz sorunca aklıma takıldı. Araştırayım bakalım🙂Titanyum'un avantajı sadece ağırılığı mı düşürmek peki ? Hani, paslanma ve korozyona karşı saddle'lar titanyum yapılır anlarım, ya da çelik-krom alerjisi vardır (duymuşsunuzdur, titanyum kaplı kordonlu saat takmak zorunda kalan insanlar vardır.) anlarım da blok tamamen el teması olmayan bir yerde. El ile temas olmayınca terden dolayı oluşan renk değişimi-pas-korozyon derdi de yok Ha çelik olmuş ha pirinç ha titanyum ? Yani sadece ağırlıkta mı fark ediyor ? Titanyumu üstün kılan şey nedir ? Sustain'e pozitif etkisi çelik ya da pirinçe göre nedir ? Gerçi bu biraz sizin ilgi alanınıza girmiyor bu konuda ama eğer araştırdıysanız merakımdan soruyorum.
Direk ilk kelime olarak titanyumun rezonansı çelikten daha iyi demiş. Sonra tona etkisinden bahsetmiş ama gördüğüm kadarı ile en büyük etkisi rezonans oluyor.Hocam kafam karisti, simdi titanyum blok daha agir olur saniyordum. Sustain bloklarini da agirliklari/yogunluk farklari icin degistiriyoruz. Hatta sx stratlarin konusunda dediginiz gibi bircok kisi kucultulmus sustain bloklarina yakiniyor. Peki simdi titanyum blok celik bloktan daha hafifse titanyum blok teknik olarak daha kotu bir deneyim degil mi?? Hani materyalin tona etkisi diye dusunsek, teller saddlelardan geciyor. Saddlelarin bu konuda etkili oldugunu dusunuyorum.