Bir SX tele alıp üzerine en kral amerikan tele manyetiklerini taksak fender teleden ne farkı olur?
rastansaga demiş ki:İkisi de alder+maple ayrıca fenderlerin üzerindeki aksam bana öyle çok pahalı bulunmaz hint kumaşı gibi gelmedi pek hiçbir zaman bizar dandik gibi duruyorlar, sanki aynısını yapmak pek zor değilmiş gibi. Yanılıyor olabilirim.
stratman demiş ki:Ağaç aynı olabilir ancak aynı cins ağacın birçok kalitesi oluyor. Kendi içlerinde ayrılıyorlar yani. Bu durum ağacın nerede yetiştiğine kadar fark ediyor. Bazı yörede aynı ağaç daha sert, bazı yörede daha yumuşak olabiliyor. Gözenek yapıları farklı olabiliyor. Organizma kendini iklime ve toprağa uyduruyor yani. Ağaçların nasıl seçildiği, saklandığı, kurutulduğu, hangi profilde kesildiği önemli ayrıca. Daha sonra kaç parçadan oluştuğu, nasıl yapıştırıldığı vs. konular geliyor. Bunlar hep fark yaratır. Sx markasında bunların kaçına dikkat ediliyor acaba? Edilse o fiyata mal çıkarmaları mümkün değil bence.
stratman demiş ki:Hani şöyle bir mukayese yapsak:
Suhr Vs. Fender
Tom Anderson Vs. Fender
Tyler Vs. Fender
gibi...
Eyvallah derim🙂) Ancak SX ile sıkletler tutmuyor en başta. Bilmem anlatabildim mi??
euphrates demiş ki:Bildiğim kadarıyla ash gövdeler aldere göre daha parlak ses veriyorlar. Ama Fender sanırım swamp ash kullanıyor. Yani o eski parlak Fenderler kadar parlak değil. Ayrıca alder gövde high-gain olayına daha müsait. Fender daha genel geçer gitarlar yapabilmek için alder opsiyonunu artık bir standart haline getirmiş olsa gerek.
cavo demiş ki:euphrates demiş ki:Bildiğim kadarıyla ash gövdeler aldere göre daha parlak ses veriyorlar. Ama Fender sanırım swamp ash kullanıyor. Yani o eski parlak Fenderler kadar parlak değil. Ayrıca alder gövde high-gain olayına daha müsait. Fender daha genel geçer gitarlar yapabilmek için alder opsiyonunu artık bir standart haline getirmiş olsa gerek.
verdiğin bilgi için sağol dostum.dediğin gibiyse bana alder uyar
peki ash de alder gibi parlak ses alamazmıyım şimdi ? bu olay çok mu belirgin bir şekilde.tecrübe edinmiş birilieri yokmudur.anlatsın derdime derman olsun.