Yorumlarımı da tam okumadığınızı düşünüyorum, ben yorum yaparken sebep-sonuç ilişkisi kurarak cevap veririm ve yazımı okuyan biri olarak fikir sahibi olur. Yorumumda "her gitar her tarz yapılır fakat konforlu olmaz" yazdım. Dediğinize katılıyorum ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup, yorum yazmak kişinin kendi ayıbıdır ve bu forum zaten bunu affetmez, bilen gelir lafı gediğine koyar. Hatam varsa yanlışsa gelen beni de eleştirebilir fakat tüm düşüncelerimin arkasındayım.
Normal single coil'in gürültüsüz olma ihtimali yok. Yanlışınız var. Teorik olarak mümkün değil. Hiçbir grupta stacked olmayan single coil ile heavy-metal yapan da görmedim(böyle yapan da çok nadir). Bana gitarın tam modelini ve linkini gönderirseniz o model konusunda yorum yapabilirim. Benim bildiklerimde EMG aktif humbucker set mevcut. Bildiğim kadarıyla true single coilli Jim Root telesi de yok.
Neyin ne olduğunu bilmeyen adama telecaster ile heavy-metal yapılır demek abestir. Tamamiyle yanlış yönlendirmektir. Telecaster: blues, rock, country, belki hafiften hard-rock için tasarlanmış, tonları gayet kendine has olan bir gitardır. Bu amaçlar için "daha iyi" sonuç verir. Diğer türler için vasat ya da kötü sonuç verir.
Telecaster ile cayır cayır heavy-metal yapılır diyen sizsiniz. Kaldı ki RATM heavy-metal de değil, telecaster gidebilir ama canlıda da telecaster ile çift gitar arasında duyulmazsınız. RATM çalan biri olarak bunu anlamnıza imkan yok, Megadeth, Metallica, Wasp, Testament, Iron Maiden, Whitesnake çalan bir grupta bulunursanız bu dediklerimi hatırlarsınız. O tip gitarda tappingler bile duyulmaz( onu da yaptım, süper oluyor diyeceğinizi duyar gibiyim.). Bunu yıllarda çift gitar grupta heavy-thrash çalmış biri olarak defalarca yaşadım. Bunun da çok basit bir açıklaması var "single coillerin çıkışı çok düşüktür. 7-8k civarıdır" üstelik kompresyonsuz, doğal bir ton, silinir gider. Felaket boost filan yapılması gerekir, bu durumda da gürültü ve inanılmaz cırtlak bir ton verir, sonra noise-gate, kompresör filan kafayı yer durursunuz, bunu yapana kadar bir ESP/Jackson alsanız bütün sorunlar çözülür. Bu sebeple bu tip heavy-thrash metal bazlı icralarda humbuckerlı gitarlar genel olarak çok daha uygundur. İstisnalar da kaideyi bozmaz.
Son olarak single coil ile zaten herşey yapılsaydı, başka alternatiflere gerek de kalmazdı. Herkes tek kalıp olurdu.